Gezinscoach

De gezinscoach richt zich binnen de gemeente Almelo op de Meervoudige Probleem Huishoudens (MPH). Denk aan problemen op het gebied van uitkering, hulpverlening, schulden en gezinsproblemen (richtlijnen jeugdhulp). Het werken volgens de aanpak MPH kenmerkt zich door een grotere betrokkenheid (gemiddeld 3,5 uur per gezin per week) van de gezinscoach bij het systeem/gezin. Als gezinscoach is je inzet erop gericht dat er vooruitgang kan worden geboekt op meerdere levensgebieden en er gewerkt wordt aan zelfredzaamheid. Ben jij die positieve en enthousiaste gezinscoach die we zoeken? En ben je gemotiveerd om de eigen kracht van het gezin te versterken en te sturen op zelfregie en zelfredzaamheid? Reageer dan vooral!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
24-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Wat je gaat doen

 • Je onderzoekt en inventariseert de situatie van de burger en zijn context, de (hulp)vraag en probleemstelling.
 • Je maakt met de gezinsleden, betrokkenen uit het netwerk van het gezin en de betrokken hulpverleners en instanties een gezamenlijk plan.
 • Je hebt naast een regierol vooral ook een uitvoerende, hulpverlenende rol.
 • Je combineert oplossingsgerichte interventies met een systeemgerichte aanpak.
 • Je sluit aan bij de wensen van de gezinsleden en creëert draagvlak.
 • Je bent een professional die zo nodig belangrijke besluiten neemt, bijvoorbeeld waar het gaat om veiligheid.


Jouw collega aan het woord

Annemarie en Ellen, Gezinscoaches: “Onze dagen zijn nooit eentonig; we hebben te maken met allerlei soorten problematieken en verschillende type mensen. Onze werkzaamheden zijn erg uiteenlopend; huisbezoeken, gesprekken op scholen, contacten met instanties, samenwerking met verschillende disciplines. Indien nodig kunnen we langere tijd bij cliënten betrokken blijven. Naast het bieden van hulpverlening voeren wij regie en zetten de lijnen uit in casuïstiek. We zijn een klein team met verschillende expertises en weten elkaar ook zeker te vinden in de samenwerking als collega’s. Die samenwerking vinden we belangrijk om ons werk goed uit te kunnen voeren.”

Functievereisten

 • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding bij voorkeur op het gebied van maatschappelijke dienstverlening/social work of sociaalpedagogische hulpverlening. Een SKJ-registratie is een vereiste.
 • Je hebt kennis van relevante wet -en regelgeving (Jeugdwet, Wmo en Participatiewet) en hebt ervaring in het voeren van regie.
 • Je neemt aantoonbare ervaring met het werken met multi-probleemgezinnen/ huishoudens mee.
 • Je hebt ervaring in het bieden van ambulante hulpverlening aan gezinnen.
 • Een analytisch vermogen: je signaleert en analyseert hulpvragen en bent in staat hier patronen in te ontdekken, dan wel “Out of the box” te kunnen denken.
 • Kennis en ervaring in oplossingsgericht/systemisch werken.

Aanbod

 • Werkweek van 28 tot 32 uur per week met uitstekende thuiswerkregeling en - faciliteiten.
 • Een salaris in schaal 9 tussen de € 3.167,- en € 4.537,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Deze stemmen we af op je opleiding en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus. 
 • Het stadhuis van Almelo ligt naast het station en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo heeft ruim 74.000 inwoners en er zijn zo’n 5.000 bedrijven. Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun geschiedenis, Heracles, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad. Daar doen we het voor! Als gemeente denken we graag mee met inwoners en ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen.


Welkom bij het team Gezinscoaches

Een veilig thuis voor elke inwoner van Almelo. Dat is waar wij voor staan! Want als team Gezinscoaches zijn wij van mening dat iedereen dit nodig heeft om maximaal te kunnen deelnemen in onze samenleving. Wij zijn hands-on professionals met een gezonde dosis doorzettingsvermogen die dit mogelijk maken. Samen met collega’s het maximale realiseren voor onze bewoners, daar doen we het voor! Het team is samengesteld met diverse professionals met kennis vanuit meerdere hulpverleningsgebieden. Wij bieden een doorgaande ontwikkeling voor de professional doormiddel van intervisie, kennisdeling en thematische bijeenkomsten. Er is daarom veel ruimte voor je eigen inbreng en volop kansen om jezelf te ontwikkelen. De mogelijkheid om echt iets te betekenen voor anderen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111