Coördinator Sport & Preventie

De gemeente Almelo wil de gezondheid van haar inwoners bevorderen. Daarom zullen zij zich de komende jaren inzetten voor een gezonde jeugd en langer zelfstandig thuis wonen. Daar hoort bij dat zij met al hun partners samenwerken, zodat er een goed aanbod is waardoor de inwoners in staat gesteld worden gezond(er) te leven en mee te doen in onze samenleving. Ze hebben de verbinding met sportverenigingen en de cultuursector nodig om onze ambities waar te maken. Het lokaal sport en preventieakkoord helpt hierbij. Ben jij goed in het stimuleren van het ontwikkelen van nieuwe maatschappelijke sport(business)modellen? En bouw je graag mee aan een ondernemende en experimenterende cultuur? Werk je graag samen met mensen uit verschillende sectoren en van verschillende pluimage? Reageer dan vooral!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
10-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Wat je gaat doen

 • Jij bent de spil in het netwerk van uitvoerders van het lokaal sportakkoord. Jij gaat als aanspreekpunt en aanjager van de uitvoering van het lokaal Sportakkoord de bredere ambities op het gebied van sport, bewegen, gezondheid, en preventie koppelen aan het lokale netwerk van sport.
 • Jij zorgt dat het netwerk van uitvoerders compleet is, en waar er schakels ontbreken signaleer je dit.
 • Je bent (mede)verantwoordelijk om in de opzetfase van het lokaal Sport en preventieakkoord (Sportakkoord II) het programma te concretiseren. Je gaat de overkoepelende doelstelling helder neer zetten en je gaat het sportakkoord verbinden met andere initiatieven die gezond leven bevorderen, zoals de rijke schooldag, jongeren op gezond gewicht (JOGG), ketensamenwerking valpreventie, etc.
 • Je werkt samen met de Adviseurs Lokale Sport, die zich vooral op de versterking van sport- en beweegaanbieders zelf richt, en je bent deelnemer aan het lokale kernteam van het sportakkoord.
 • Jij geeft input voor een integraal Plan van Aanpak in het kader van de SPUK GALA, mede op basis van wijk-, lokale- en regioprofielen.


Jouw collega aan het woord

Martina Hiberts, Strategisch Adviseur: "Werken bij de gemeente Almelo is werken binnen de dynamiek van de stad. De collega’s en de partners waar we mee werken, werken allemaal met de drive om dat te doen wat de inwoner helpt om gezonder, gelukkiger te leven, en daarmee beter voor zich zelf te zorgen. Deze drive voel je en zorgt voor verbondenheid met elkaar en met de stad."

Functievereisten

 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting van sport, gezondheid of beweging en hebt ervaring met het verbinden van netwerken en initiatieven op het gebied van sport en gezondheid.
 • Jij bent in staat om kwaliteitsverbetering te brengen en proactief op zoek te gaan naar mogelijkheden om doelmatiger en effectiever te zijn in het bereiken van (integrale) beleidsdoelstellingen.
 • Jij bent een netwerker, een verbinder en brengt voldoende lef en sociale kwaliteiten mee om samen te werken en ervaringen uit te wisselen met de verschillende aanpakken in verschillende (regio)gemeenten.

Aanbod

 • Werkweek van 28 uur per week met uitstekende thuiswerkregeling en - faciliteiten.
 • Een salaris in schaal 10 tussen de € 3.396,- en € 5.009,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Deze stemmen we af op je opleiding en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus. 
 • Het stadhuis van Almelo ligt naast het station en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo heeft ruim 73.000 inwoners en er zijn zo’n 5.000 bedrijven. Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun geschiedenis, Heracles, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad. Daar doen we het voor! Als gemeente denken we graag mee met inwoners en ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen.


Het (lokale) sportakkoord

Het integraal zorgakkoord (IZA), het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA), Sportakkoord II en het Woonzorgakkoord (sociale basis) hebben grotendeels eenzelfde doel: positieve gezondheid voor iedereen door integraal samenwerken. Om dat doel te verwezenlijken spreken we van “Health and sport in all policies”. De gedachte is dat successen geboekt kunnen worden als je integraal, beleid-overstijgend samenwerkt. Dit jaar moet de gemeente een nieuw Sportakkoord opgesteld hebben en in uitvoering nemen. Zowel binnen als buiten het gemeentehuis moeten verschillende sectoren de handen ineenslaan om gezamenlijke einddoelen te behalen. Om de kwaliteit en effectiviteit van en samenhang tussen de verschillende projecten daarbinnen te waarborgen, is het nodig om integraal programmamanagement in te zetten. De coördinator die wij zoeken draagt daar aan bij. 


De Coördinator Sport & Preventie gaat aan de slag met het lokaal sport - en preventieakkoord om het huidige aanbod in kaart te brengen en te herijken om gezondheid in de breedte te bevorderen. Met als doel een inclusief aanbod tot stand te brengen, waardoor sport en cultuur voor iedereen bereikbaar wordt. De coördinator werkt samen met verschillende professionele en vrijwilliger organisaties, om gezamenlijk het netwerk van aanbieders sluitend te maken.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111