Adviseur Dienstverlening

Als Adviseur Dienstverlening heb je een heldere visie op overheidsdienstverlening, fysieke en online dienstverlening en op de rol van het klantcontactcentrum in een perfecte klantreis voor onze inwoners. Jij zet je vol energie in om processen te verbeteren en te borgen. Dit alles binnen de eenheid Klantcontactcentrum. Een eenheid die volop in ontwikkeling is. Samen met jouw team ga je werken voor onze inwoners en bedrijven. Een brede opgave. In de eerste periode ga je aan de slag met de processen rondom vergunningverlening, toezicht en handhaving en de invoering van de Omgevingswet.


Word je blij van klantreizen en procesoptimalisatie? En wil jij klanttevredenheidsonderzoek en data-analyse inzetten voor betere dienstverlening? Lees dan snel verder!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
8-5-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Wat je gaat doen

 • In de rol van procesregisseur ontwikkel en beheer je samen met de proceseigenaar en gebruikers werkprocessen. Denk bijvoorbeeld aan de snelserviceformule voor kleine bouwplannen.
 • Je bedenkt gerichte innovatie- en servicestrategieën. Je stelt hierbij de gebruiker centraal stelt en je gebruikt hiervoor relevante (klant)analyses en stuurinformatie, externe ontwikkelingen, wetgeving en (externe) best practices.
 • Je doet het beheer en de ontwikkeling van klantfeedbackinstrumenten, kennisbank en kennisnet en je doet het onderzoek, beheer en ontwikkeling kostendekkende leges.
 • Innoveren. Jij signaleert altijd de nieuwste innovaties en kansen en weet deze in te zetten voor het verbeteren van onze processen. 


Jouw collega aan het woord

Marcel Davids, Strategisch adviseur dienstverlening; “Ik kan in Almelo echt het verschil maken bij het ontwikkelen en organiseren van onze dienstverlening. Innovatie echt zien werken dat is mooi. Af en toe met vallen en opstaan. De ene dag ben ik bezig met het definiëren van meerjarige kaders en de andere dag met de voeten in de klei. En soms een bedankje van een inwoner omdat deze zijn eerste woning met ondersteuning van een gemeentelijke starterslening kon kopen. Dat is waar je het voor doet!”

Functievereisten

 • Hbo of academisch werk- en denkniveau in een relevante richting (bijvoorbeeld bestuurs- of bedrijfskunde).
 • Bij voorkeur ervaring met projectmatig en methodisch werken en het hanteren van verschillende werkvormen zoals scrum.
 • Sterke affiniteit met dienstverlening, technologie, automatisering en processen.
 • Cruciale competenties voor een goede vervulling van deze functie zijn uitstekende communicatieve vaardigheden, analytisch vermogen, informatievaardigheid, oplossingsgericht en klant- en resultaatgerichtheid;

Aanbod

 • Werkweek van 32 tot 36 uur per week met uitstekende thuiswerkregeling en - faciliteiten.
 • Een salaris in schaal 10 tussen de € 3.396,- en € 5.009,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Deze stemmen we af op je opleiding en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus. 
 • Het stadhuis van Almelo ligt naast het station en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo heeft ruim 73.000 inwoners en er zijn zo’n 5.000 bedrijven. Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun geschiedenis, Heracles, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad. Daar doen we het voor! Als gemeente denken we graag mee met inwoners en ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen.


Welkom binnen de eenheid KCC

Dienstverlening is de kern van de werkzaamheden die binnen de eenheid Klantcontactcentrum (KCC) wordt uitgevoerd. Wij zorgen ervoor dat inwoners, instellingen en bedrijven snel en correct antwoord krijgen op vragen of doorverwezen worden naar een andere eenheid van de gemeente Almelo. Wij kennen onze “klanten”, doordat eerder gestelde vragen van inwoners en bedrijven worden geregistreerd. De pijlers voor de komende periode zijn onder andere gericht op het ontwikkelen en vernieuwen van de (digitale) dienstverlening.  Het team bestaat uit diverse professionals, zoals vergunningverleners, bouwinspecteurs en juridisch medewerkers. Een gevarieerd team in kennis en op persoonlijk vlak. Iedereen is anders. En iedereen hoort erbij.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111