Senior HR Adviseur

De gemeente Almelo is volop in ontwikkeling. Voor de toekomstbestendigheid van onze organisatie is het van groot belang mee te bewegen met de ontwikkelingen in de samenleving. Maatschappelijke opgaven en veranderingen leiden tot een gemeentelijke organisatie die continu in ontwikkeling is. Team Human Resources (HR) ondersteunt het management bij het bereiken van de organisatiedoelstellingen, het bewaken van de gewenste organisatiecultuur, de (duurzame) inzetbaarheid van onze medewerkers en het creëren van werkgeluk. Ons streven is dat alle medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen, zodat zij zich optimaal kunnen blijven inzetten voor onze inwoners, bedrijven en bezoekers.


Wil jij graag een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van onze organisatie? En haal jij energie uit de advisering van het (hoger) management over strategische HR- en organisatievraagstukken? Reageer dan nu!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
19-4-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

 • Advisering van het (hoger) management over strategische HR-vraagstukken en complexe(re) organisatievraagstukken.
 • Projectleiderschap bij de inzet en implementatie van (strategische) HR-instrumenten.
 • Coördinerende taken op inhoudelijke HR-thema’s.
 • Inhoudelijk sparringpartner voor de HR-adviseurs van het lijnmanagement.


Katy Lever, Manager HR: “Ons team bestaat voor een groot deel uit young professionals en bruist van de energie. Binnen het team krijg jij de vrijheid om eigen ideeën in te brengen en deze ook uit te voeren. Je komt terecht in een dynamische werkomgeving, waar geen enkele werkdag hetzelfde is, maar waar jij wel elke dag een bijdrage levert aan de doorontwikkeling van onze organisatie.”

Functievereisten

 • Werken bij de gemeente Almelo vraagt om politieke sensitiviteit, oog voor bestuurlijke en ambtelijke belangen, alsmede de belangen van onze stakeholders.
 • Jij bent een ambitieuze HR-professional met ruime werkervaring als (senior) HR-adviseur of organisatieadviseur. Jij hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en werkt vanuit een doordachte veranderaanpak.
 • Jij beschikt over kennis van actuele HR-trends en jij begrijpt de samenhang der dingen binnen het HR-werkveld. Jij weet jouw communicatieve vaardigheden en adviesvaardigheden in te zetten om de visie van onze organisatie te vertalen in een praktische aanpak voor de inzet en de implementatie van (strategische) HR-instrumenten. Daarin inspireer en adviseer je proactief!
 • Jij beschikt over een HBO of academisch werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een opleiding afgerond op het gebied van Human Resource Management, Bedrijfskunde, Bestuurskunde of Arbeids- en organisatiepsychologie.
 • Inmiddels heb jij al enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie op strategisch/tactisch niveau. Ook heb jij aantoonbare ervaring met de doorontwikkeling van organisaties. Ervaring met coördinerende taken is een pré

Aanbod

 • Een uitdagende en veelzijdige functie in een vooruitstrevende gemeentelijke organisatie die voortdurend in ontwikkeling is.
 • Een werkweek van 32 tot 36 uur per week, waarbij de mogelijkheid tot deels thuis werken en deels op kantoor werken bestaat.
 • Een salaris in schaal 11, tussen de € 4.020,- en € 5.725,- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek. Het salaris stemmen we af op jouw opleiding, kennis en ervaring.
 • Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij bieden goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Een goed arbeidsvoorwaardenpakket, zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Dit budget kun je naar eigen inzicht besteden, bijvoorbeeld aan extra salaris of verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij het ABP.
 • Het dienstverband is in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo heeft ruim 73.000 inwoners en er zijn zo’n 5.000 bedrijven. Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun geschiedenis, Heracles, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad. Daar doen we het voor! Als gemeente denken we graag mee met inwoners en ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen.


Welkom bij het team Human Resources

Team Human Resources is onderdeel van de organisatie-eenheid Bedrijfsvoering. Het team bestaat uit verschillende HR-disciplines: salarisadministratie, HR-medewerkers, HR-adviseurs, adviseurs Rechtspositie & Arbeidsvoorwaarden en Recruitment. De komende tijd zetten wij ons gericht in voor de (door)ontwikkeling van onze organisatie, verstevigen van Recruitment, leiderschapsontwikkeling en de inzet van HR-instrumenten, zoals strategische personeelsplanning (SPP).

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111