Teammanager Stedelijke Ontwikkeling

Gemeente Almelo is op zoek naar een Teammanager Stedelijke Ontwikkeling. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
18-4-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Over de vacature

De gemeente Almelo is een nieuwe eenheid Stedelijke Ontwikkeling aan het opzetten. Hiervoor zoeken wij een innovatieve, ontwikkelingsgerichte en daadkrachtige teammanager die met ons de eenheid helpt inrichten en daarbinnen leiding gaat geven aan groepen medewerkers. Als Teammanager breng je een brede integrale blik mee en je bent bekend binnen het werkveld van Stedelijke Ontwikkeling. Een people manager die het een uitdaging vindt een organisatie op te bouwen en mensen op een inspirerende manier weet uit te dagen in hun persoonlijke ontwikkeling.  Ben jij degene die oog heeft voor kwaliteit en investeert in de ontwikkeling van mensen? En ben jij die bouwer die in staat is om de zaken verder te brengen? We komen graag met je in contact!


Wat je gaat doen

Stedelijke Ontwikkeling is een nieuwe eenheid binnen de organisatie van de gemeente Almelo. De eenheid wordt aangestuurd door een eenheidsmanager en twee teammanagers. De eenheid kent een flexibele structuur waarbij je met je collega teammanager de taken en de vakgroepen verdeeld en stuur je op de HR-taken en de formatie binnen de eenheid. In de aansturing van het gebiedsgericht werken binnen de eenheid spelen ook de ontwikkelmanagers en belangrijke rol. Gezamenlijk wordt sturing gegeven aan de opgaven en ambities zoals die binnen de eenheid zijn belegd.   


Als teammanager heb je een uitstekende antenne voor bestuurlijke risico’s en oog voor kansen én knelpunten van de eenheid en de organisatie. Je bent medeverantwoordelijk voor de teambuilding. Je bent coachend naar de medewerkers, stimuleert ze in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling en doorontwikkeling. Daarnaast ben je met het gezamenlijk management van de eenheid verantwoordelijk voor de personele taken, bedrijfsvoering en budgetbewaking.


Als teammanager ben je de functioneel leidinggevende van een aantal vakgroepen binnen de eenheid. Je coacht en begeleidt medewerkers op kwaliteit en ontwikkeling. Je onderhoudt contacten met het bestuur en zorgt voor integrale samenwerking en producten. Je hebt oog en hart voor kwaliteitsverbetering en bouwt voort op de ontwikkelopgaven binnen de eenheid zoals de versterking van het gebieds- en projectmanagement, integraal en omgevingsgericht werken.

Functievereisten

Het werken binnen de gemeente vraagt om een hoge mate van politieke en bestuurlijke sensitiviteit, oog voor de verschillende bestuurlijke en ambtelijke belangen én de belangen van netwerkpartners. Daarnaast krijg je te maken met gevoelige en complexe thema’s, dit vraagt om affiniteit en stevigheid op inhoud en verbindend vermogen. Je kan in hectische tijden de rust en het overzicht bewaren en dit uitstralen naar het team. Verder heb je:

 • Een afgeronde opleiding op hbo/ wo niveau.
 • Werkervaring in een vergelijkbare leidinggevende positie.
 • Kennis en gevoel in het werkveld Stedelijke ontwikkeling en van de rol van gemeenten hierin.
 • Ervaring met veranderprocessen.
 • Kennis met projectmatig werken en ruimtelijke ontwikkeling.

Aanbod

 • Een uitdagende en veelzijdige functie in een organisatie die vooruitstrevend en volop in ontwikkeling is.
 • Een salaris passend bij jouw ervaring en achtergrond.
 • Een aantrekkelijke werkomgeving en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket zoals een Individuele Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het salaris. Dit budget kun je naar eigen inzicht besteden, bijvoorbeeld aan extra salaris of verlofdagen.
 • Overeenkomst voor bepaalde tijd voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus. 
 • Aandacht voor jou. Met ons speciale vitaliteitsprogramma werk jij lekker in je vel.

Bedrijfsprofiel Almelo

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo heeft ruim 73.000 inwoners en er zijn zo’n 5.000 bedrijven. Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun geschiedenis, Heracles, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad. Daar doen we het voor! Als gemeente denken we graag mee met inwoners en ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen.


Welkom bij de eenheid Stedelijke Ontwikkeling

Binnen de eenheid Stedelijke Ontwikkeling werken straks zo’n 70 gedreven en kundige medewerkers (vast, ingehuurd, jong en oud) aan de ontwikkeling en leefbaarheid van onze stad. Samen bouwen we met bezieling aan de stad van de toekomst. De professionals binnen de eenheid zijn verdeeld over vakgroepen en werken op het gebied van ontwikkel- en projectmanagement, projectleiding, vastgoed, grondzaken, planeconomie, gebiedsexploitatie, stedenbouw & landschap, planologie, projectsturing etc. De komende jaren werken we aan de verdere inrichting en ontwikkeling van de eenheid Stedelijke Ontwikkeling. We leggen daarbij de focus op

 • Eenduidigheid in werkwijze.
 • Projectmatige sturing en opdrachtgeverschap.
 • Een wendbare en flexibele eenheid.
 • (Door)ontwikkeling van onze medewerkers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111