Financieel administratief medewerker BO2D

Gemeente Almelo is op zoek naar een Financieel administratief medewerker BO2D. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
8-4-2023
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Wat ga jij doen?

In Almelo voeren jouw collega’s dagelijks (intake)gesprekken met inwoners met een hulpvraag. Dit kunnen indicaties zijn voor de WMO en Jeugd. Deze indicaties kunnen inwoners ondersteunen om eventuele problemen weer de baas te worden en weer zelfstandig verder te kunnen. Een juiste administratie en verwerking van facturen is hierbij heel belangrijk. Maar je doet meer, zoals:

 • Het opstellen verwerken en verzenden van beschikkingen;
 • Het draaien van mail- en telefoondiensten;
 • Het verwerken van gegevens, o.a.:
 • declaraties voor de Wmo en Jeugdwet;
 • i WMO en i JW berichtenverkeer;
 • mutaties vanuit de Basisregistratie Personen (BRP);
 • Het raadplegen van applicaties van externe partijen, zoals CAK.

Functievereisten

Je bent iemand die goed ziet welk werk er ligt en hier zelf mee aan de slag gaat. Je bent onderdeel van een team, dus goed kunnen samenwerken is een must. Je leert snel, bent nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen binnen je werk maar ook binnen de organisatie. Veranderen regelingen en wetten? Dan pas jij ze toe. Binnen je eigen processen maar ook die van de afdeling zie je waar het efficiënter en beter kan. Dit houd je niet voor jezelf: je durft dit te benoemen in het team. Verder ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden en bewaken van de voortgang van processen en de kwaliteit hiervan. Ook goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden is van belang om in je team en naar je collega’s in het veld de juiste gegevens te kunnen verwerken.


Daarnaast is het fijn als je de volgende zaken met je meebrengt:

 • Een afgeronde financiële opleiding op minimaal MBO 4 niveau;
 • Minimaal een jaar werkervaring op het vlak van zorgadministratie;
 • Ervaring met Suite voor Sociaal Domein;

Aanbod

Blije werknemers die zich betrokken voelen bij inwoners en zich thuis voelen in onze organisatie: daar gaan we voor bij de gemeente Almelo. Op basis van een 36-urige werkweek kan je dan ook het volgende verwachten:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3301,-  (salarisschaal 7 Cao Gemeenten). In april 2023 volgt een cao-verhoging;
 • Mogelijkheden om je kennis bij te spijkeren met opleidingen en cursussen;
 • Een jaarcontract bij de gemeente Almelo. Klikt het? Dan hebben we graag dat je blijft; 
 • Een keuzebudget van 17,05% bovenop jouw salaris. Hiermee kan je onder meer extra vrije dagen kopen of een fiets. Net wat bij jou past;
 • Een goede pensioenregeling bij ABP (100% fossielvrij);
 • Vrijheid en flexibiliteit. In overleg bepaal jij je werktijden;
 • Een hecht team dat met elkaar meeleeft en mee viert;
 • Een laptop en telefoon.

Bedrijfsprofiel Almelo

Gemeente Almelo Uitvoering Sociaal

Almelo heeft ruim 73.000 inwoners en er zijn zo’n 5000 bedrijven. Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun geschiedenis, Heracles, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad. Daar doen we het voor!


Als gemeente denken we graag mee met inwoners en ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen. Je ziet dat aan onze kernwaarden: we zijn nabij, aanspreekbaar, geïnteresseerd, denken mee en werken op basis van vertrouwen.


Waar kom je te werken?

Je wordt onderdeel van het team Backoffice, een energiek en enthousiast team dat er voor zorgt dat de financiële afhandeling van indicaties op de juiste manier verloopt. Van werksuccessen tot verjaardagen: dit team viert het allemaal, het liefst met taart. Kom je er even niet uit met een vraagstuk? Dan is er altijd wel iemand die je hier graag bij helpt.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111