Creative Content Marketeer

Online is natuurlijk booming, dat mag geen nieuws zijn. Steeds meer merken en bedrijven zien hun social media als hét platform om hun doelgroep te bereiken. Hoe doe je dat? Met de juiste strategie en scroll-stopping content! Ben jij die creatieve social addict die de nieuwste features direct test op je eigen platform? Dan zijn we bij AlienTrick op zoek naar jou.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

 • Ontwikkel samen met de designer een social media branding.
 • Brainstorm over passende topics voor de content kalender, ontwerp toffe visuals en schrijf aansprekende copy. 
 • Presenteer samen met het team de laatste statistieken aan de klant en deel je content ideeën voor de nieuwe maand. 
 • Meer leren op het gebied van online & social media marketing; met welke content zorgen we voor de hoogste conversie?
 • Nieuwe feature ontdekt? Inspireer het team en onze klanten.
 • We hebben een shoot, een kans voor een behind-the-scenes reel voor onze social kanalen die jij mag maken.

Functievereisten

 • Je portfolio, waarin je je ervaring op het gebied van contentcreatie laat zien: design, (short) copy & misschien zelfs video. 
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign & Premiere; 
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal. Je zou zo kunnen gaan handhaven bij de Taalpolitie van Philip Freriks;
 • Op de hoogte van de nieuwste social media features en nieuwsgierig van aard: jij hebt ChatGPT natuurlijk allang ontdekt en bedacht hoe jij je werk hiermee kan verbeteren;
 • Creativiteit, energie en professionaliteit;
 • Relevante inzichten kunnen halen uit de statistieken en deze omzetten naar een aangepaste social media strategie.


Verwachten we dat je alle facetten van content creatie en social media marketing al beheerst? Nee, natuurlijk niet. Om te kunnen inspireren zal je altijd blijven leren. We nemen je mee in de strategie van de klant en onze werkwijze. Wij laten je alle geheimen van ons social media programma zien, waardoor jouw werk als content marketeer alleen maar efficiënter en effectiever wordt. Je wordt onderdeel van ons AlienTrick MarCom team en brainstormt over onze eigen marketing en communicatie assets.

Aanbod

Als Content Marketeer bij AlienTrick krijg je de kans om meer te doen dan alleen mooie visuals te ontwerpen met pakkende short copy. Samen met het team verdiep je je in de strategie van de klant. Je brainstormt over passende topics, upload alle content in ons social media platform, neemt de statistieken door en past de content aan waar nodig. Jouw designs zijn gericht op conversie en de doelstellingen die we hebben bepaald samen met de klant. Daarbij inspireren we met de nieuwste beschikbare features!

Bedrijfsprofiel AlienTrick

Wij geloven in kennis, creativiteit en technologie. In 1999 zijn wij op aarde gekomen om de wereld kennis te laten maken met AlienTrick. Wij zijn een fullservicebureau, waar het bedenken en uitvoeren van strategieën en campagnes centraal staat. We gaan langdurige relaties aan en begeleiden je bij een project van A tot Z. Onze kennis van diverse specialismen zorgt ervoor dat we je full service kunnen bedienen. AlienTrick staat voor buitenaards, innovatief, persoonlijk, creatief en openstaan voor het onbekende. We zijn daarom gevestigd op een bijzonder plekje op aarde: AREA 51. Vanuit deze locatie is AlienTrick er voor diegene die de beste wil zijn. Met al onze kennis en creativiteit zoeken wij constant de uitdaging op. We willen inspireren met onze innovatieve creaties. Samen met jou gaan we voor het allerbeste. We hebben ervaring met: • Marketing en communicatie; strategische marketing en communicatie, online marketing en copywriting. • Design; het ontwerpen en ontwikkelen van huisstijlen en promotiemateriaal. • Motion; het creëren van motion graphics, 3D-animatie en commercials. • Web; van design tot het ontwikkelen van websites, webshops en intranet portals. • Software & Apps; het ontwikkelen van op maat gemaakte software en applicaties.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van AlienTrick. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo
074 - 7620 223