Senior onderwijskundig beleidsadviseurs

Artez is op zoek naar twee Senior onderwijskundig beleidsadviseurs

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als zelfstandig opererende collega van de afdeling O&K bouw je snel aan je netwerk binnen de verschillende academies en opleidingen. Daarnaast weet je binnen het Service Bedrijf collega’s van andere afdelingen zoals Studentenzaken of Marketing & Communicatie makkelijk te vinden. Naast het draaien van accreditatieprocessen en het opzetten van mid-term reviews geeft je advies op het gebied van wet- en regelgeving m.b.t. onderwijskundige zaken. Zowel door je eigen team als door collega’s elders in de organisatie word je aangesproken op je deskundigheid. Waar nodig schakel je collega’s in. Het schrijven van projectdocumenten en beleidsadviezen en het analyseren en verwerken van onderwijskundige inzichten in processen en producten zijn regelmatig terugkerende taken. Het presenteren van adviezen is een vanzelfsprekend onderdeel van je werk.


Als senior onderwijskundig beleidsadviseur:

 • Ben je sparringpartner voor de directeuren, het CvB, de lectoren, de opleidingshoofden en andere collega’s.
 • Stel je op basis van beschikbare interne en externe data/input adviezen en/of verbeteracties voor aan bijvoorbeeld opleidingshoofden, directeuren, lectoren en CvB.
 • Coördineer je de processen om te komen tot vaststelling van de onderwijsprogramma’s en de totstandkoming van de Onderwijs- en Examenregelingen, in nauwe samenspraak met het onderwijs en in afstemming met de Examencommissie.
 • Ben je mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen, bewaken en onderhouden van het kwaliteitszorgsysteem.
 • Ondersteun je opleidingen vanuit de kwaliteitszorgactiviteiten bij het ontwikkelen van hoogwaardige onderwijs- en toetsprogramma's.
 • Coördineer je de processen van opleidingsvisitatie en (her)accreditatie.
 • Participeer je in (tijdelijke) werk- of projectgroepen. Dit kan ook betrekking hebben op andere aanpalende beleidsterrein.

Functievereisten

We zoeken twee nieuwsgierige en ambitieuze onderwijskundigen met minimaal vijf jaar ervaring met accreditatie- en kwaliteitszorg in het hoger onderwijs en onderzoek. Je beschikt over een relevant WO-diploma, bijvoorbeeld onderwijswetenschappen. Het belang van accreditatie- en kwaliteitszorg staat voor jou buiten kijf en je bent in staat dit belang goed te vertalen naar de dagelijkse praktijk van onderwijs en onderzoek. Je bent helder in je communicatie, werkt graag samen aan in een dynamisch team, stelt de juiste vragen en weet mensen op een motiverende, constructieve manier aan te spreken. Je bent in staat de grote lijnen te zien in onderwijs- en onderzoeksprocessen. Daarbij heb je oog voor de unieke karakteristieken van opleidingen en locaties. Je schakelt gemakkelijk tussen proces en inhoud, maakt goed onderscheid tussen doel en middel en je werkt energiek aan verschillende projecten tegelijkertijd. Je weet analyses te maken van data opbrengsten die het onderwijs gebruikt bij de ontwikkeling van hun opleidingen. Door collega’s word je ervaren als een toegankelijke, samenwerkingsgerichte en leergierige professional, zowel binnen als buiten de eigen afdeling. Je bent georganiseerd en ziet naast de details de grote lijn en kan planmatig en gestructureerd een project draaien.


Affiniteit met de kunsten is vanzelfsprekend een pre. Gezien de internationale omgeving en een toenemend aantal Engelstalige opleidingen en onderzoek is Engels in woord en geschrift geen probleem voor je.

Aanbod

Er zijn zoals gezegd twee vacatures:


 1. Een tijdelijke vacature van 0,6 fte tot en met 31 december 2024;
 2. Een tijdelijke vacature van 0,8 fte tot en met 31 december 2024, met uitzicht op een vaste aanstelling.

Op de functie is salarisschaal 11 van toepassing (minimaal € 3.881, - en maximaal € 5.332, - bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Inschaling is afhankelijk van ervaring. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-HBO zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.


Wat bieden we verder nog?

 • Uitgebreide mogelijkheden voor professionalisering, persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor duurzame inzetbaarheid.
 • Een fijne werkplek waarbij je ook het onderwijsproces van dichtbij kunt meemaken.
 • De flexibiliteit om enkele dagen per week vanuit huis te werken.


Bedrijfsprofiel AKI Art & Design | ArtEZ Hogeschool voor de kunsten

ArtEZ University of the Arts behoort tot de grote kunsthogescholen in Nederland. ArtEZ verzorgt bachelor-, AD- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, architectuur, muziek, dans, theater en kunsteducatie. Het brede onderwijsaanbod biedt ruimte voor discipline overstijgende samenwerking. De hogeschool heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle.


De afdeling

De afdeling Onderwijs & Kwaliteit (O&K) ondersteunt en adviseert academies en opleidingen op het terrein van kwaliteitszorg, accreditaties en de OER. Daarnaast heeft de afdeling een belangrijke beleidsvoorbereidende rol bij ArtEZ-brede onderwerpen bij de aansluiting op landelijke ontwikkelingen of onderwijsinnovatie van binnenuit. De afdeling O&K is onderdeel van het Servicebedrijf van ArtEZ en adviseert het CvB, de opleidingen en het onderzoek op alle drie de locaties.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Artez. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Hulsmaatstraat 35
7523 WB Enschede
+31 053 4824400