Senior onderwijskundig beleidsadviseur

Voor de afdeling Onderwijs & Kwaliteit is ArtEz per direct op zoek naar een Senior onderwijskundig beleidsadviseur. Bekijk de vacature voor meer informatie!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
31-8-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als zelfstandig opererende collega van de afdeling O&K bouw je snel aan je netwerk binnen de verschillende masteropleidingen en medewerkers bij de Plan Kwaliteitsafspraken. Bij de Masters gaat het veelal om het samen ontwikkelen en borgen van de toetskwaliteit en het verwoorden van heldere, toetsbare curricula en onderzoekslijnen. Tevens geeft je advies op het gebied van wet- en regelgeving m.b.t. onderwijskundige zaken. Zowel door je eigen team als door collega’s elders in de organisatie word je aangesproken op je deskundigheid. Waar nodig schakel je collega’s in. Het schrijven van projectdocumenten en beleidsadviezen en het verwerken van onderwijskundige inzichten in processen en producten zijn regelmatig terugkerende taken. Het presenteren van adviezen is een vanzelfsprekend onderdeel van je werk.


Als Senior onderwijskundig beleidsadviseur:


  • Ben je sparringpartner voor de directeuren, het CvB, de lectoren, de opleidingshoofden en andere collega’s.
  • Stel je op basis van beschikbare interne en externe data adviezen en/of verbeteracties voor aan bijvoorbeeld opleidingshoofden, directeuren, lectoren en CvB.
  • Coördineer je de processen om te komen tot vaststelling van de onderwijsprogramma’s en de totstandkoming van de Onderwijs- en Examenregelingen, in nauwe samenspraak met de Examencommissie.
  • Ben je mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen, bewaken en onderhouden van het kwaliteitszorgsysteem.
  • Ondersteun je opleidingen bij het ontwikkelen van hoogwaardige onderwijs- en toetsprogramma´s.
  • Coördineer je de processen van opleidingsvisitatie en (her)accreditatie.
  • Participeer je in (tijdelijke) werk- of projectgroepen. Dit kan ook betrekking hebben op andere aanpalende beleidsterrein.

Functievereisten

We zoeken een nieuwsgierige en ambitieuze onderwijskundige met minimaal vijf jaar ervaring met accreditatie- en kwaliteitszorg in het hoger onderwijs en onderzoek. Je beschikt over een relevant WO-diploma, bijvoorbeeld onderwijswetenschappen. Het belang van accreditatie- en kwaliteitszorg staat voor jou buiten kijf en je bent in staat dit belang goed te vertalen naar de dagelijkse praktijk van onderwijs en onderzoek. De inhoud en positie van onderzoek binnen de kunsten weet je snel te doorgronden. Je bent helder in je communicatie, stelt de juiste vragen en weet mensen op een motiverende, constructieve manier aan te spreken. Je bent in staat de grote lijnen te zien in onderwijs- en onderzoeksprocessen. Daarbij heb je oog voor de unieke karakteristieken van opleidingen en locaties. Je schakelt gemakkelijk tussen proces en inhoud, maakt goed onderscheid tussen doel en middel en je werkt energiek aan verschillende projecten tegelijkertijd. Door collega’s word je ervaren als een toegankelijke, samenwerkingsgerichte en leergierige professional, zowel binnen als buiten de eigen afdeling.


Affiniteit met de kunsten is vanzelfsprekend een pre. Gezien de internationale omgeving en een toenemend aantal Engelstalige opleidingen en onderzoek is Engels in woord en geschrift geen probleem voor je.

Aanbod

Je krijgt een arbeidsovereenkomst t/m december 2023 met een omvang van maximaal 0,8 fte. Op de functie is salarisschaal 11 van toepassing (minimaal € 3.881, - en maximaal € 5.332, - bruto per maand bij een fulltime dienstverband).


Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-HBO zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.


 Wat bieden we verder nog?


  • Uitgebreide mogelijkheden voor professionalisering, persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor duurzame inzetbaarheid.
  • Een fijne werkplek waarbij je ook het onderwijsproces van dichtbij kunt meemaken.
  • De flexibiliteit om enkele dagen per week vanuit huis te werken.

Bedrijfsprofiel

ArtEZ University of the Arts


ArtEZ University of the Arts behoort tot de grote kunsthogescholen in Nederland. ArtEZ verzorgt bachelor-, AD- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, architectuur, muziek, dans, theater en kunsteducatie. Het brede onderwijsaanbod biedt ruimte voor disciplineoverstijgende samenwerking. De hogeschool heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle.


ArtEZ hecht veel waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in diverse samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Wie zich hierdoor geïnspireerd voelt wordt uitgenodigd om te solliciteren.


De afdeling

De afdeling Onderwijs & Kwaliteit (O&K) ondersteunt en adviseert academies en opleidingen op het terrein van kwaliteitszorg, accreditaties, onderwijs- en toetsbeleid, onderzoek, ICT-toepassingen en de innovatie van opleidingen. Daarnaast heeft de afdeling een belangrijke beleidsvoorbereidende rol bij ArtEZ-brede onderwerpen. De afdeling O&K is onderdeel van het Servicebedrijf van ArtEZ en adviseert het CvB, de opleidingen en het onderzoek op alle locaties.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ArtEz. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!