Mechanical/CAD Engineer

Ga jij als Mechanical Engineer bij Aeronamic graag de uitdaging aan om nieuwe onderdelen voor de vliegtuigindustrie te ontwerpen? Ben jij graag volledig betrokken van conceptfase tot aan het testen van jouw ontwerp? En is de juiste omschrijving voor jouw creativiteit ”the sky is the limit?!”. Lees dan gauw verder!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-12-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Bij Aeronamic ga jij hoge toerental compressoren voor de vliegtuigindustrie ontwerpen. Ondanks dat het bedrijf momenteel gegroeid is naar 150 medewerkers, merk je nog altijd het familiegevoel. Niet voor niets werken jouw nieuwe collega’s hier gemiddeld al 12,5 jaar! Eén ding is zeker: jij gaat je echt thuis voelen in dit multiculturele team, waarbij je omringd wordt door technische specialisten.


Als CAD Engineer is geen dag hetzelfde. Jij bent van A tot Z betrokken bij meerdere projecten: vanaf de conceptfase tot aan de testen in het lab én in het veld. Je start met het bedenken en uitwerken van de eerste concepten, waarbij je de complexe wensen van jouw collega specialisten omtovert tot een produceerbaar ontwerp.


Nadat je van jouw 3D ontwerp een 2D tekening hebt gemaakt, geef je deze vrij aan productie. Natuurlijk blijf je wel betrokken gedurende het gehele project. Je gaat in gesprek met de afdeling machining om te onderzoeken wat goed werkt en wat beter kan. Zo controleer je onder andere of de toleranties kloppen en of hetgeen je uiteindelijk uitgedacht hebt, ook echt goed geproduceerd kan worden.


Daarnaast bouw je zelf ook mee aan het eerste product, zodat je de problemen die zich voordoen snel kunt oplossen. Loop je tegen problemen aan tijdens de laatste fases van het project? Dan ben jij degene die meedenkt over praktische oplossingen om uiteindelijk een perfect eindproduct af te leveren.


Dit ga jij ook doen als Mechanical Engineer bij Aeronamic:

 • Jouw projecten van concept tot eindontwerp uitwerken, met behulp van 3D en 2D CAD/CAM Siemens NX.
 • Werkinstructies (buildbook) opstellen voor het assembleren van het eindproduct.
 • Een testreach ontwerpen om het product goed te kunnen testen in het lab.
 • Vanuit een R&D oogpunt de productie, assemblage en test programma’s ondersteunen door middel van trouble shooting en optimalisatie.

Functievereisten

Jij bent proactief, zit bomvol ideeën en krijgt energie van het bedenken van zeer complexe nieuwe onderdelen. Daarnaast:

 • heb je een afgeronde technische opleiding (bijv. richting Mechanical Engineering) en/of aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie;
 • heb je een paar jaar ervaring met 3D CAD/CAM systemen;
 • heb je ervaring met Siemens NX is mooi meegenomen, maar geen must;
 • beheers je de Engelse taal goed.

Aanbod

De afdeling is onderverdeeld in mechanische en elektrische engineers. Jij gaat het huidige team van 8 engineers met verschillende achtergronden versterken. Aeronamic kenmerkt zich door een informele en familiaire sfeer, waar jij je meteen thuis voelt. Jouw input wordt erg gewaardeerd en je krijgt veel vrijheid in jouw werkzaamheden. Én natuurlijk weten ze met uitstekende arbeidsvoorwaarden – zelfs nog beter dan de Metalektro cao – en leuke extra’s hun medewerkers aan zich te binden.

 • Direct dienstverband bij Aeronamic.
 • Dus niet via een uitzend- of detacheringsconstructie. Aeronamic wil graag samen mooie resultaten behalen, dus de intentie is om vanuit een tijdelijke aanstelling toe te werken naar een vast contract.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Passend salaris (€ 4.000 – € 5.000, afhankelijk van jouw kennis en ervaring, exclusief bonussen), reiskostenvergoeding (aangepast op jouw reisafstand tot een max. van 50 km), pensioenregeling via Pensioenfonds PME (Aeronamic betaalt 27% meer van je pensioen t.o.v. andere werkgevers), 8% vakantietoeslag, 28 vakantiedagen én 12 atv-dagen.
 • Meerdere bonusuitkeringen per jaar!
 • Aeronamic gelooft dat haar medewerkers gezamenlijk zorgen voor het succes van de organisatie. Om dit te belonen ontvang je jaarlijks in november een eindejaarsuitkering van 3% over jouw bruto jaarsalaris én in juli een middenjaarsuitkering van 4% over jouw bruto jaarsalaris. Daarnaast ontvang je een variabele resultaatafhankelijke uitkering van max. 3%. Als medewerker word je dus ontzettend gewaardeerd!
 • Variabele werktijden + de mogelijkheid om vanuit huis te werken!
 • Je hebt een 40-urige werkweek (parttime werken is bespreekbaar), waarbij je vrij bent om jouw werktijden zelf in te delen. Dat houdt in dat je geen vaste start- en eindtijden hebt. Ook behoort één of twee dagen per week thuiswerken tot de mogelijkheden. Daarnaast krijg je een CAT telefoon van de zaak, ook voor privégebruik.
 • Bijdrage ziektekostenverzekering.
 • Omdat Aeronamic jouw gezondheid belangrijk vindt, krijg je een maandelijkse bijdrage van € 157,- bruto om je aanvullend te kunnen verzekeren! Daarnaast biedt Aeronamic elke drie jaar een preventief medisch onderzoek aan.
 • Voordelige pensioenopbouw.
 • Aeronamic wil jou graag voor de lange termijn aan zich binden en betaalt daarom 27% meer pensioenpremie ten opzichte van andere werkgevers. Zo houd jij onderaan de streep meer geld over!
 • Diverse leuke personeelsactiviteiten!


Jaarlijks heb je een leuk teamuitje met jouw afdeling en een feest voor alle medewerkers. Ook organiseren ze om het jaar een gezellige familiedag. En natuurlijk laten ze de feestdagen niet voorbijgaan zonder een tof kerstfeest!

Bedrijfsprofiel Aeronamic

Aeronamic is een internationaal toonaangevende speler in de luchtvaartindustrie. Vrijwel elk vliegtuig – van Boeing, Airbus passagiersvliegtuigen, Gulfstream zakenjets tot de F-35 straaljagers – bevat wel een belangrijk systeem of een onderdeel dat afkomstig is van Aeronamic!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Aeronamic. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Planthofsweg 79
7601 PJ ALMELO
0546 - 545 752