Allround Copywriter

Adwise is op zoek naar een creatieve Copywriter die in staat is om op conceptniveau te denken en strategieën te vertalen naar tekstuele content.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-4-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als echte taaltovenaar ben jij een onmisbare spin in ons dynamische web van creatieve marketing. Je bent een initiatiefrijke inspirator, een storyteller die communicatief en creatief inzicht combineert bij het bedenken en schrijven van sterke teksten voor merkidentiteiten en campagne concepten. Jij denkt in beleving en beschikt over een groot voorstellings- en inlevingsvermogen, wat je in staat stelt om tussen de regels door te lezen en schrijven. Je kan je schrijfstijl en het taalniveau gemakkelijk aanpassen.


Door jouw ervaring en enthousiasme ben je instaat je keuzes gemakkelijk toe te lichten en weet je collega’s en opdrachtgevers mee te krijgen in jouw zienswijze. 

 • Jij schrijft graag voor verschillende doelgroepen en kanalen en weet daarbij te verrassen;
 • Jij bent in staat om binnen de kaders van bestaande brand guidelines, tone of voice creatief te zijn;
 • Jij blijft kan met deadlines omgaan en blijft relaxed onder druk;
 • Jij werkt heel secuur en bent in staat freelancer of vertaalbureaus aan te sturen;
 • Jij weet hoe je teksten moet optimaliseren voor SEO en Social;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend in Nederlands en Engels (pre);
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als copywriter aan merk- of bureauzijde


Wat jij gaat doen

Als Copywriter vertaal je de strategie of identiteit van een opdrachtgever, naar een originele pakkende (short en long) copy voor merkidentiteiten of campagne concepten. Daarbij kan je denken aan het opstellen van rake Mission statements, Merk manifests, Taglines en Tone of voice- documenten. Allemaal om ervoor te zorgen dat onze klanten met een krachtige en eenduidige stem communiceren. Daarnaast zul je teksten schrijven of redigeren voor veel verschillende platforms zoals; social media kanalen, websites, nieuwsbrieven, productteksten en whitepapers.


Onze projecten en campagnes dragen bij aan de vooraf gestelde doelen, zoals bijvoorbeeld; het verbeteren van de naamsbekendheid of het imago van een merk (branding), of het verhogen van de omzet of online conversies (performance). Met jouw rake copy zorg je ervoor dat we de doelgroepen van klanten en eigen volgers inspireren, informeren of activeren.


Als Copywriter ben je onderdeel van de ‘Creative & Content Studio’ en draag je samen zorg voor hoge kwaliteit creatieve content en merkidentiteiten die er bij Adwise gecreëerd worden. Als creatieve sparringpartner schakel je vaak met onze Brand Strategists en Art Directors en zet je samen de lijnen uit, voordat concepten worden doorvertaald naar de middelenmix in het Studio team. In dit team zijn de skills als: Web, UX, Motion en Graphic design belegd. Daarnaast zul je ook veel samenwerken met onze Social, SEO en Adverti.sing specialisten. Je geeft (on)gevraagd feedback op alle copy die je onder ogen krijgt, zodat we met elkaar groeien en elke dag beter worden.

Functievereisten

Naast de benodigde #expertise, #passie, #brains en #attitude vinden we het belangrijk dat je past in onze cultuur. Dit vormt voor ons de basis voor nu, maar ook de toekomst.


Adwise gelooft boven alles in vriendschap. Als kern van onze organisatie, maar vooral ook in de manier waarop we met onze klanten en medewerkers omgaan en samen ambities realiseren. Uit dat geloof komen vele andere waarden van Adwise voort: passie, samen lol hebben, proactief elkaar helpen, het goed voor elkaar willen doen, maar ook de competitie om het steeds maar weer beter te willen doen. Dit zijn de waarden die we ook zoeken bij jou.


Voor jou is er niets mooier dan creatieve communicatieconcepten bedenken en tekstueel uitwerken. Je bent zelfstandig en beschikt uiteraard over goede communicatieve vaardigheden. Op jouw CV zien we daarnaast graag het volgende terug:

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding in Communicatie/Creative media;
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als copywriter (bij voorkeur aan bureauzijde);
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het ontwikkelen van merkidentiteiten, positioneringstrajecten en copywriting voor campagnes, zowel voor online als offline omgevingen;
 • Affiniteit/ervaring met arbeidsmarktcommunicatie is een pré;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels;
 • Je bent bekend met schrijven voor SEO en Social Media;
 • Je hebt een portfolio met sterk onderscheiden content werk voor verschillende merken;
 • Je bent op de hoogte van nieuwe innovatieve mogelijkheden en bereid om nieuwe dingen te proberen.

Bedrijfsprofiel Adwise - Your Digital Brain

Bij Adwise staat je een baan met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid te wachten in een leuke, inspirerende en groeiende organisatie. Je maakt deel uit van een topteam van de leukste collega's en de beste digital professionals.


Wij vinden het super belangrijk dat jij lekker in je vel zit. Want wanneer jij lekker in je vel zit, kun je optimaal presteren en jezelf ontwikkelen. Wij doen er dan ook alles aan om jou te faciliteren in geluk, gezondheid en vitaliteit. We hebben een inspirerende werkomgeving en de beste faciliteiten om dagelijks het beste in jezelf naar boven te halen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Adwise. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Twentepoort West 10
7609 RD ALMELO
0546 - 80 74 80