Verslaggever/redacteur 1Twente - RTV Oost - NOS

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-10-2021
Aantal uur
36
Vervaldatum
22-10-2021
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

In deze rol ga je als verslaggever/redacteur aan de slag in de regio. Dat houdt in dat je samen met collega’s van de regionale en lokale omroepen het nieuws verzorgt van een gebied dat jij het liefst al goed kent of waar je een verbinding mee hebt. Als zelfstandig verslaggever/redacteur pitch je je ideeën voor nieuwsonderwerpen, doe je je research, produceert eigen verhalen om vervolgens op pad te gaan voor interviews en het maken van reportages (audio en video, radio, tv en online).

Het nieuws maak je primair voor de lokale en regionale omroep waar je gestationeerd wordt, maar het is ook beschikbaar voor de NOS.

Je hebt twee standplaatsen: de redactie van 1Twente in Enschede en de redactie van RTV Oost in Hengelo.

Functievereisten

Je bent een nieuwsgierige journalist die gelooft in het belang van lokale en regionale journalistiek en gedurende een half jaar lokaal aan de slag wil als verslaggever/redacteur. Je voelt je verbonden met de lokale cultuur, politieke thema’s en speerpunten in de regio Enschede-Hengelo-Almelo. Je hebt een relevant netwerk of bent in staat dit op korte termijn op te bouwen en je bent bereid in de avonden of in het weekend te werken. Nieuws is er immers 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je hebt alles in huis om de nieuwsvoorziening op lokaal en regionaal niveau te versterken: een neus voor nieuws, je weet je vast te bijten in onderwerpen en deze te vertalen in (online) reportages. Jouw nieuwsverhalen over mensen, organisaties en de lokale overheid zijn origineel in opzet, verfrissend in taal en verrassend door de invalshoek die je kiest. Ze raken de maatschappelijke discussie en zijn altijd actueel, regionaal of landelijk. Je zoekt verdieping en geeft duiding waar dat nodig is. Je bent vertrouwd met camjo of mojo en je kunt multimediaal denken en werken.

 • Minimaal 3 jaar journalistieke ervaring als redacteur en verslaggever.
 • Ervaring met online journalistiek.
 • Een relevant netwerk in de regio waarvoor je solliciteert.
 • Geloof in het belang van lokale en regionale journalistiek.
 • Inzicht in en kennis van de werking van de lokale besluitvorming.
 • Ervaring met monteren in Adobe Première Pro is een pre.
 • In bezit van een rijbewijs

Aanbod

 • Een gevarieerde baan als verslaggever/ redacteur waar eigen inbreng gewaardeerd wordt en de vrijheid om eigen invulling te geven aan nieuwsverslagen.
 • Salaris in schaal G op basis van een 36-urige werkweek (conform de cao voor Omroeppersoneel). Inschaling is op basis van opleiding en journalistieke werkervaring. Daarbovenop: 8% vakantiegeld, 6% eindejaarsuitkering en een bijdrage van € 30,- netto in de ziektekostenverzekering.
 • (Leen)telefoon met statief, lamp en microfoon.
 • (Leen)laptop.
 • Een dienstverband voor een half jaar bij de NOS. Mocht het project na 1 mei 2022 worden verlengd dan is er uitzicht op verlenging van je contract.
 • Individuele coaching sessies door eind- en hoofdredacteuren.
 • Een werkplek bij de redactie van de lokale en de regionale omroep.

Bedrijfsprofiel 1Twente

De lokale en regionale publieke omroepen en de NOS zijn in 2021 begonnen met het versterken van hun samenwerking op het gebied van de lokale journalistiek. Ruim zestig journalisten zijn voor een periode van een half jaar gestationeerd bij regionale en lokale omroepen in het hele land, waarbij de NOS als werkgever optreedt. Het bundelen van journalistieke kracht en kennis moet zorgen voor een verrijking en verbetering van de kwaliteit van de lokale berichtgeving. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van 1Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Lonnekerspoorlaan 114a
7523 JM te Enschede
053 432 75 27