Young Twente Board on a mission

Tien jonge Twentenaren, met een missie: met een eigen frisse blik en samen met anderen de regio klaarmaken voor de toekomst. Daar hebben we de afgelopen maanden goed over nagedacht als Young Twente Board, nadat we ons bij de Twente Top in september voor het eerst lieten zien. Hoe maken we de regio klaar? En welke rol pakken wij? Want we zijn natuurlijk niet de enigen die het beste voor hebben met de regio. Wat kunnen en durven zeggen is één ding. Iets wezenlijks toevoegen is een tweede, nog veel belangrijkere stap.

global goal icon

global goal icon

 

Club van doeners

Inmiddels kennen we elkaar goed. Het werd al snel duidelijk dat dit een club van doeners is: de mouwen opstropen, tastbare resultaten boeken. Maar ook een club die weet dat ze het niet alleen in de kleine gevechten moeten zoeken. Je bent niet voor niets ook een young board. Dan moet je ook met een frisse blik vanaf een hoger niveau naar de uitdagingen van de regio kijken.

We willen daadkrachtig en scherp zijn, maar niet alleen op de barricade gaan staan om te roepen wat er niet goed gaat. Dat zou de makkelijke route zijn. We kiezen liever voor de beste, toekomstbestendige route: juist mét en vóór Twente meedenken en oplossingen ontwikkelen die ons als regio verder helpen bij het dealen met opgaven.

 

Meer dan een board

 

Het fundament staat en nu willen we ons geluid vergroten. Hoe massaler we met z’n allen ons geluid laten horen als Twentse jongeren, hoe meer we de regio in beweging kunnen zetten. Daarom starten we met onze eigen, unieke manier om een massale community aan Twentse jongeren te bouwen. Zij kunnen zich aanmelden als lid van ons online panel. Met polls die ze via SMS ontvangen, toetsen we niet alleen onze eigen ideeën. We geven ook een stem aan de ideeën van alle jonge Twentenaren. We zijn meer dan een board, we zijn een beweging.

Meer weten? Of ben of ken je iemand die zich aansluit bij deze beweging? Mail dan naar youngtwenteboard@gmail.com