Vacature Project Coördinator

 

Werken bij Twente Board

Wat doe je als project coördinator bij Twente Board?  
Na je eerste kop koffie en het checken van je mail, bereid je je in samenwerking met een collega uit het programmateam voor op een gesprek met één van onze externe projectleiders over de voortgang van zijn of haar project. Nadat je hem of haar gesproken hebt (op locatie: zodat je gevoel krijgt bij het project), bespreek je de uitkomsten met je collega’s. Waar liggen kansen en met wie zou de projectleider relaties kunnen leggen met andere ontwikkelingen om het project nog succesvoller te laten worden? Als je de resultaten op papier hebt gezet, is het alweer tijd voor de lunch. Meestal eet je samen met je collega’s in de gezellige eetkeuken van het kantoor en als het mooi weer is kun je nog net even de stad inlopen om een boodschap te doen, want ons kantoor staat midden in het centrum van het bruisende Enschede. Na de lunch ga je aan de slag met het administratieve beheer van de projecten. Tegen een uur of drie bespreek je met je collega’s een nieuwe projectaanmelding. Samen bekijk je of het project een bijdrage levert aan de strategische doelen van onze programma’s en of ze voldoen aan de juiste criteria en kwaliteit. De feedback zet je op papier om later te bespreken met de aanvrager. Het is alweer bijna vier uur. Tijd voor afstemming met collega’s van de provincie om een project te beoordelen in het kader van de Regio Deal-investeringen. Voor je het weet is de dag weer voorbij. Je hebt nu alweer zin in morgen! 
 
Ben jij de projectcoördinator die samen met ons wil werken aan dé economisch en maatschappelijk relevante thema's voor Twente? Maak jij het verschil voor jezelf én voor Twente? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wie zijn wij?  
Twente Board is een unieke samenwerking tussen Ondernemers, Onderwijsinstellingen en Overheid. Samen hebben we één belang en dat is het versterken van de economie in Twente. Dit doen we door mee te denken en te investeren in kansrijke en innovatieve projecten.  Ons uiteindelijke doel is een groene technologische topregio waar het goed, wonen, werken en leven is. Oftewel, samen streven we naar het Bruto Twents Geluk

Verantwoordelijkheden 

  • Je bent verantwoordelijk voor de projectadministratie van alle projecten die de Twente Board in uitvoering heeft: opstellen overeenkomsten, wijzigingen daarin, vaststellingen en borging in archief. Je vertaalt wijzigingen in de voortgang van deze projecten naar eventuele bestuurlijke relevantie.  
  • Je creëert overzicht in voortgang en resultaten van onze projecten. Je houdt de projectvoortgang bij, zodat dit kan worden vertaald naar voortgangsrapportages voor bestuur en stakeholders.  
  • Je bent eerste contactpersoon richting de externe projectleiders over administratieve aangelegenheden voor nieuwe en lopende projecten. Ook richting de provincie ben je eerste contactpersoon over de uitvoering van de Regio Deal en het beheer daarover, bijvoorbeeld in opmaat naar verantwoording richting het Rijk. Daarbij komt enige kennis over staatssteun, waar relevant, goed van pas.  
  • Je organiseert de cyclus van de voortgangsgesprekken met externe projectleiders en de rapportage daarvan, en je voert deze gesprekken ook zelf in samenwerking met andere teamleden.  
  • Je legt bestuurlijke overleggen vast en verwerkt dit tot samenvattende teksten en actiepunten. Je borgt tevens de actiepunten en helpt het realiseren ervan in samenwerking met je collega’s uit het programmateam.
  • Je filtert projectoutput voor presentaties op verschillende niveaus en voor stakeholders. Denk hierbij aan toonaangevende resultaten en geografische spreiding over Twente. 
  • Je stimuleert dat projecten bijdragen aan de programmastrategie en de Twente Board strategie.  
 
Hier herken jij jezelf in:  
✓ je hebt minimaal MBO+ werk- en denkniveau; 
✓ je bent pro-actief en ondernemend in het signaleren van ontwikkelingen;
✓ je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk;
✓ je bent sociaal en empathisch.  
 
Wat bieden wij?  
Werken moet vooral leuk zijn, uitdagend en het liefst elke dag anders.  
We bieden je een gevarieerde functie, en je werkt in een ondernemende en dynamische  omgeving. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je werkzaamheden naar eigen inzicht uit te kunnen voeren. Deze functie wordt aangeboden voor 32 uur per week. Afhankelijk van leeftijd en ervaring verdien je een bruto maandsalaris tussen € 2.471,- en € 3.171,- (op basis van 38 uur). Daarnaast bieden we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding, flexibele werktijden, pensioenopbouw en eindejaarsuitkering, opleidingsmogelijkheden, laptop van de zaak en telefoonvergoeding. En natuurlijk krijg je enthousiaste collega’s en ga je mee met gezellige teamuitjes. 

Solliciteren?

Is dit jouw nieuwe uitdaging? Stuur dan je motivatie brief en CV naar werkenbij@twenteboard.nl. Als je liever eerst even contact hebt over deze rol neem dan contact op met Sjoerd Jansen via 06-55499068 of per mail s.jansen@twenteboard.nl. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Ontdek hier alles over de Twente Board

Ontmoet de Boardleden

De Twente Board is een triplehelix-samenwerking tussen de overheid, het onderwijs en ondernemers in Twente en staat voor het versterken van de brede economie in Twente.

Bekijk de strategie van de Twente Board

Twente Board heeft een strategieplan ontwikkeld voor het benutten van (actuele) economische kansen: Strategie 2020 – 2025. Hierin staan het behoud en de versterking van bedrijvigheid, de werkgelegenheid en het verdienvermogen van Twente centraal. 

Bezoek de socials van Twente Board!