Twente Board Event | 27 oktober 2021

Gelukkig is er Twente

Gelukkig is er Twente

Terugblik Twente Board Event 'Gelukkig is er Twente'

Eindelijk was het dan zo ver: het eerste Twente Board Event ‘Gelukkig is er Twente’. We hebben er allemaal lang naar uit gekeken om elkaar weer live te ontmoeten. Het Theaterhotel Almelo vormde het decor voor het event waar ruim 200 deelnemers vanuit bedrijfsleven, overheid en onderwijs met elkaar verbonden werden. Veel innovaties, nieuwe inzichten en vooral heel veel blije gezichten bepaalden de sfeer.

 

Het event werd officieel geopend door Victor-Jan Leurs, directeur van de Twente Board: “We mogen weer! Het eerste Twente Board Event, een echte Triple Helix, en de eerste keer dat we inzicht geven in alle projecten waar we als Twente Board in investeren. Zoveel initiatieven, zoveel energie en zoveel goede resultaten voor de toekomst van Twente!”

De avond begon met een roadshow langs de projecten in de investeringsagenda van de Twente Board. Eén voor één pitchten zij in 60 seconden de essentie en impact van het project.

 

Het plenaire deel van de avond in de grote theaterzaal werd gemodereerd door Sabine Uitslag en ging van start met een stoere presentatie van de Young Twente Board. Waarin zij één voor één verschillende statements deelden namens de young professionals in Twente.

Wim Boomkamp, voorzitter Twente Board, vertelde op het podium over de toekomst van Twente, de strategie van de Twente Board en hoe belangrijk talent is voor de regio. Wim: “Een goede bereikbaarheid is hiervoor een belangrijke randvoorwaarde. De snellere spoorverbinding Twente-Zwolle, en daarmee de Randstad en de verbinding met Munster is zo’n voorbeeld van focus en eenduidige keuze. Dat kost tijd, vraagt veel, maar is wel cruciaal voor onze toekomt.”

Victor-Jan Leurs vulde dit aan met zijn eigen visie: “Technologie en wetenschap blijft essentieel voor innovatieve oplossingen, maar zonder samenwerkingen geen impact! Maar de economische essentie is niet het enige wat telt, er is meer. Een goede welvaart gaat samen met meer welzijn en geluk. Daarom hebben we samen met de Young Twente Board het Bruto Twents Geluk geïntroduceerd.”

Eyecatchers

Op het podium werden drie projecten uitgelicht: Circulair Textiel, TopFit Citizenlab en het nieuw gelanceerde Talentportaal.

 

Jan Mahy, voorzitter van TexPlus en tevens lector sustainable & functionale textile bij Saxion, vertelde over de ambitieuze plannen, de kansen voor samenwerking op Europees niveau en de troeven die Twente in handen heeft om koploper te worden op het gebied van circulair textiel. Speciale gast was Nicolas Prophte, Vice President van het Denim Center bij PVH Corp. Hij noemde Twente een regio met veel potentie op het gebied van circulair textiel. Volgens hem heeft Twente alles in huis om deze potentie optimaal te benutten en technologische innovaties en economisch haalbare oplossingen te vinden voor grote maatschappelijke opgaven zoals verduurzaming. Twente geeft daarmee een nieuwe impuls aan het bekende motto ‘think global, act local’.

 

Het TopFit Citizenlab is een onderdeel van het MedTech Cluster in Twente. Tijdens het event vertelden Renske van Wijk, projectmanager knowledge transfer TechMed Centre, en deelnemer Hetty Bruntink van het TopFit Citizenlab wat de voordelen zijn en tot welke effecten de pilots leiden. In de pilot 'Grip op diabetes' gaan onderzoekers van het Citizenlab samen met diabetespatiënten op zoek naar manieren om meer grip te krijgen op hun diabetes. Zo zorgen zij samen voor een verbeterd aanbod van diabeteszorg. Hetty deelde het publiek enthousiast mee over de gunstige effecten van de pilot op haar diabetes, de gedrevenheid bij het Citizenlab en de app Clear.

 

Tot slot werd het Talentportaal gelanceerd: een unieke zoekmachine waar talenten en bedrijven aan elkaar gekoppeld worden. Dit portaal is meer dan een simpele vacaturebank. Kathy van Eijkelenburg vertelde ons alles over alle functionaliteiten binnen het portaal, maar haalde ook reacties op uit het publiek. Gelukkig is er Kathy!

 

Het event werd afgesloten met een netwerkborrel. Wat hebben we dit de afgelopen tijd gemist. Op naar een succesvolle volgende editie!