Fraunhofer Project Center

Wetenschappelijk en toegepast onderzoek helpen overbrengen naar de industriële praktijk van alle dag. Fraunhofer Project Center uit ondernemend Enschede in Twente, ondersteunt de maakindustrie in toepassingsgerichte systeemoplossingen. De dienstverlening varieert van productontwikkeling, productieprocessen en geavanceerd onderhoud tot digitale productie en slimme fabrieken, ook wel Industrie 4.0 geheten.

Lees hieronder meer
 
logo Fraunhofer Project Center

Contactinformatie

UNIVERSITY OF TWENTE
DRIENERLOLAAN 5
7522 NB ENSCHEDE
+31 6 3921 5975
Slimme productie van slimme oplossingen

Fraunhofer Project Center is een samenwerkingsverband van technische Universiteit Twente, Hogeschool Saxion en het Fraunhofer Instituut voor Productietechnologie IPT in Aken, Duitsland.

Fraunhofer Project Center draagt bij aan Solar Team Twente met de volgende onderdelen:

Toepassingsgericht

Bedrijven in de maakindustrie die snel en succesvol willen reageren op marktveranderingen, moeten flexibel kunnen schakelen in de productie. Geavanceerde technologieën en technieken maken het verschil. Hiervoor richt Fraunhofer Project Center zich op de ontwikkeling van toekomstbestendige, technologische oplossingen in de waardeketen. Samen met de maakindustrie bouwt het projectcentrum aan synergiën om binnen de vierde industriële revolutie te komen tot hoogtechnologische prestaties. Ook wil het projectcentrum de hightech-talenten van morgen trainen voor een volhoudbare toekomst.

Slimme industrie

In nauwe samenwerking met het bedrijfsleven binnen en buiten Twente, levert het projectcentrum een bijdrage aan actuele uitdagingen binnen de ‘smart industry’. Centraal staat de ontwikkeling van slimme productietechnologieën voor slimme producten in diverse toepassingsgebieden. Hierbij ligt de focus op geavanceerd ontwerpen en productengineering in complexe hightech-systemen. De nauwe samenwerking met de maakindustrie zorgt ervoor dat R&D-inspanningen effectief leiden tot vlotte en succesvolle implementaties in de dagelijkse praktijk.

Netwerkpartners

Samen met andere organisaties werkt Fraunhofer Project Center aan een volhoudbare toekomst, zoals met Universiteit Twente en Hogeschool Saxion in Enschede.