BTG Bioliquids b.v.

BTG Bioliquids B.V. wil op een sociaal, ecologisch en economisch verantwoorde manier een bijdrage leveren aan het vergroten van het aandeel van bio-energie, biobrandstoffen en groene grondstoffen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onderdeel van de visie en missie van BTG Bioliquids B.V., waarin duurzaamheid centraal staat.

Lees hieronder meer
 
logo BTG Bioliquids b.v.

Contactinformatie

BTG Bioliquids B.V.
Josink Esweg 34
7545PN Enschede
+31 (0)53 486 1186

 

BTG Bioliquids B.V. is actief in de biomassa-energie en heeft technologie ontwikkeld om de natuur na te bootsen. Waar de aarde in miljoenen jaren oliereserves heeft gevormd, doet BTG-Bioliquids dit in slechts 2 seconden. Hiervoor maken we gebruik van snelle pyrolyse-technologie, die een donkerbruine vloeistof produceert, beter bekend als snelle pyrolyse bio-olie. Als grondstof gebruiken we uitsluitend tweede generatie biomassa zoals reststromen van hout, rijstvliezen, bagasse, slib, energiegewassen, stro en nog veel meer. Biomassa van de tweede generatie concurreert niet met de voedselketen en de broeikasgasbesparingen van ruwe pyrolyse-olie liggen ver boven die van andere biobrandstoffen, waardoor het een van de meest veelbelovende biobrandstoffen voor de nabije toekomst is. Daardoor kunnen fossiele brandstoffen meer en meer worden vervangen door hernieuwbare brandstoffen, zoals biomassa.

 

Interessante toepassingen voor pyrolyse-olie zijn onder meer warmtekrachtkoppeling, transportbrandstoffen en verdere verwerking in bio raffinaderijen. De laatste tijd heeft  raffinage van pyrolyse-olie wereldwijd steeds meer aandacht gekregen.

 

De kernactiviteit van BTG-Bioliquids is de levering en inzet van onze gepatenteerde snelle pyrolyse-tchnologie.

 

De commerciële pyrolyse-installatie bij Twence / Empyro in Hengelo (Nederland) zet sinds 2015, 24 uur per dag, 7 dagen per week biomassa om in olie, elektriciteit en stoom. Deze pyrolyse-olie wordt gebruikt in een ketel om warmte te produceren op de productielocatie van een andere klant.

 

Verdere contracten voor pyrolyse installaties zijn getekend met klanten in Scandinavië waarbij zaagsel als grondstof voor de olieproductie dient.

 

Aarzel niet om contact met BTG Bioliquids op te nemen voor meer informatie.