Biochem Products B.V.

Natuurlijk het beste voor dier en mens

De huidige (melk)veehouderij vraagt in toenemende mate om duurzame producten die bijdragen aan een hogere productiviteit en beter dierwelzijn. Biochem Products uit ondernemend Enter in Twente, ontwikkelt en vervaardigt producten die de diergezondheid en agrarische productiviteit op een duurzame manier helpen verbeteren. Etherische oliën en plantenextracten zijn de basis van de biobased producten.

 

Lees hieronder meer
 
logo Biochem Products B.V.
Het assortiment

Het natuurlijke assortiment van Biochem Products bestaat onder andere uit bolussen, vloeistoffen, poeders en tabletten voor runderen, kalveren, varkens, geiten en pluimvee. Daarmee kunnen op een natuurlijke wijze ontstekingen, dierpijnen, melkziekten, lusteloosheid en tal van andere aandoeningen van dieren verantwoord worden bestreden.  

Werken aan schoon drinkwater

Als veeboeren minder of geen gebruik maken van antibiotica, dan voorkomt dit dierlijke vervuiling van weides en oppervlakte wateren respectievelijk rioolwater. Dat is belangrijk omdat de kwaliteit van het grondwater, oppervlakte water en drinkwater onder druk staat. Hierin worden steeds vaker nieuwe, omstreden stoffen aangetroffen. Vooral de effecten van geneesmiddelen voor mens en dier op de waterkwaliteit, geven aanleiding tot zorg, zo bleek uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De huidige waterzuiveringsinstallaties slagen onvoldoende in het verwijderen van al deze stoffen.  

Kwalitatief hoogwaardig

Biochem Products hecht veel waarde aan het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten. De benodigde certificeringen waarborgen de productkwaliteit, die geregeld wordt geanalyseerd in geaccrediteerde laboratoria. In samenwerking met universiteiten wordt gewerkt aan productinnovaties, waaronder met de agrarische vakgroep van Universiteit Wageningen respectievelijk de vakgroep diergeneeskunde van Universiteit Utrecht. De grondstoffen die Biochem Products gebruikt zijn afkomstig uit Europa en voldoen aan Europese wet- en regelgeving.