ALMI

‘Smart machining’ vormt de basis voor succesvol, efficiënt, flexibel en hoogwaardig produceren. ALMI uit ondernemend Twenterand in Twente ontwerp en produceert slim gereedschap voor de maakindustrie die een groeiende behoefte heeft aan slimme technologieën en technieken. Daartoe vernieuwt het vooruitstrevende bedrijf voortdurend de automatisering van het productieproces opdat hoogwaardige kwaliteit de standaard blijft.

Lees hieronder meer
 
logo ALMI
Slimme machines voor slimme productieprocessen

Als koploper in ‘smart industry’ werkt ALMI aan integraal lean-management binnen de kernactiviteiten engineering, productie en logistiek. Reeds decennia loopt het bedrijf voorop met het toepassen van innovatieve bewerkingsmachines voor vernieuwende productieprocessen. In nichemarkten is ALMI internationaal actief met een breed assortiment aan steenknippers, pijpuitslijpers en pijpuitklinkers. Deze hoogwaardige producten worden wereldwijd verkocht via een omvangrijk dealernetwerk.

Tweeledige marktbenadering

Het aandragen van innovatieve productwijzigingen resulteert in goedkope en hoogwaardige productie, waar klanten direct de vruchten van plukken. Door de productieprocessen en logistiek ‘lean’ te organiseren, biedt ALMI aan klanten een maximale flexibiliteit. Het bedrijf speelt daarmee in op de vaak fluctuerende inname van orders bij OEM-bedrijven. Snel en flexibel worden zowel grote als kleine aantallen efficiënt geproduceerd en bewerkt. Daarbij komt een tweeledige marktbenadering van het bedrijf. De hoogwaardige bewerkingsmachines worden bedrijfseconomisch optimaal geëxploiteerd door naast toelevering ook standaardproducten onder eigen merknaam te produceren en leveren.

Kerndisciplines en bedrijfsfilosofie

ALMI heeft zich in de toeleveringsmarkt gespecialiseerd in vier kerndisciplines, namelijk CNC-verspaning, buislasertechniek, hand- en robotlassen en assemblage. Het bedrijf richt zich hierbij nadrukkelijk op samengestelde bewerkingen, kleine productievolumes en werkstukken. De just-in-time belevering beperkt de voorraadkosten van klanten. De bedrijfsfilosofie van ALMI kenmerkt zich door vier aspecten: minder toeleveranciers, minder voorraad, minder papier en meer kwaliteit. Dat kwartet wordt gerealiseerd met productierobots, een uitgekiende logistiek, slimme ERP-software en een Kan Ban-systeem voor rechtsreeks contact met leveranciers. De bewerkingsmachines produceren 24 uur per dag, zeven dagen in de week, onbemand. Voor het lassen worden ook robots gebruikt. Met minimale omsteltijden van de mallen en kortere opstarttijden kan ALMI batchgroottes vanaf één stuk lassen met een constante kwaliteit.

Continuïteit waarborgen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ALMI de basis van de bedrijfsfilosofie. Het bedrijf kiest strategisch voor product-, proces- en sociale innovatie als fundament voor rendement op zowel de korte als de lange termijn. Dit waarborgt de continuïteit van het bedrijf en verzekert medewerkers van een voortvarende loopbaanontwikkeling binnen een hightech-productieomgeving. ALMI investeert voortdurend in de opleiding van medewerkers. Zelfstandig functioneren en meervoudige inzetbaarheid van medewerkers zijn essentieel voor de dagelijkse toepassing van de ‘smart industry’-aanpak van het bedrijf.

De praktijk van industrie 4.0

Met ‘smart industry’ richt de onderneming zich op vergaande digitalisering van de eigen bedrijfsprocessen, waarbij efficiëntie van de bedrijfsvoering voorop staat. In het kader van Industrie 4.0 bereidt ALMI zich voor op de volgende stap in IT-beleid, namelijk het deelnemen aan een digitale ketenstrategie in de kernmarkten. Zo wordt efficiëntie binnen de totale bedrijfskolom verder verbeterd. In de praktijk begint deze digitaliseringsslag met eenvoudige datatransfer van specificaties en meetgegevens voor de ingangscontrole door klanten. Met dashboards die real-time productiedata ter beschikking stellen aan klanten wordt toegewerkt naar het einddoel van ‘manufacturing as a service’ (MaaS).

Contactinformatie

ALMI Machinefabriek BV
Wierdenseweg 82-86
7671 JK Vriezenveen
+31 (0)546 561 353