Week van de Logistiek 2024

Wist je dat de logistieke sector in Twente een topsector is? Met ongeveer 35.000 logistieke banen en als belangrijke logistieke hotspot zijn er dus veel kansen voor bedrijven én werknemers! Tijdens de week van de logistiek krijgt iedereen de kans om de logistiek zelf te beleven. 

global goal icon

global goal icon

Evenement details

Wanneer: 13 t/m 14 maart 2024
Tijd: 15:30 - 18:00
Organisator: Port of Twente, ROC van Twente, gemeente Almelo, Logistics Overijssel
Locatie: Kolthofsingel 8
Almelo

Global Goal

global goal icon
13 maart: Kick-off Week van de logistiek

Op woensdag 13 maart 2024 gaat de zesde editie van de Week van de Logistiek van start in gemeente Almelo. De kick-off bestaat uit een inspirerende middag met als centrale thema: Fit4Future. 

De hoofdgast van deze middag? Johnny Nijenhuis, een expert op het gebied van zero-emission trucks. Op zijn eigen unieke wijze geeft hij inzicht in de energietransitie in het goederenvervoer. Daarnaast zullen andere inspirerende sprekers hun kennis delen over het thema en zal het  publiek worden aangemoedigd om actief deel te nemen. 

 

Na afloop is er voldoende ruimte om gezellig bij  te praten met mede-aanwezigen, onder het genot van een hapje en drankje. 

 

Programma

15.30 uur – Inloop

16.00 uur – Opening

16.05 uur – Welkomstwoord Arjen Maathuis – wethouder en 1e loco-burgemeester gemeente Almelo

16.20 uur – Ben Gerrits – Manager Huis van de Logistiek

16.30 uur – Johnny Nijenhuis – Expert Zero-Emission Trucks

17.15 uur – Paneldiscussie energietransitie goederenvervoer

17.35 uur – Afsluiting

17.40 uur – Borrel

18.30 uur – Einde

14 maart: Xperience Day

Op donderdag 14 maart, tussen 9.00 en 15:00 uur zullen vmbo-scholieren uit de tweede klassen van Twente samenkomen voor de Xperience Day! Hoe is het om een vrachtwagen of heftruck te besturen? Dat gaan zij ervaren! Er staan deze middag verschillende leuke en educatieve activiteiten op het programma, zoals een Gamepark met e-learning spellen en een orderpick- en een heftruck simulatie met VR brillen. 

 

Werkzoekenden en andere geïnteresseerden zijn deze dag weelkom vanaf 15:00 tot 18:00 uur. In de middag is een carrièreplein ingericht en zullen tal van werkgevers aanwezig zijn om je alles te vertellen over hun bedrijf en de mogelijkheden die ze bieden in de logistieke sector. Sluit jij deze middag af met een nieuwe baan?