Studenten presenteren duurzamer textiel

Duurzaamheid is een urgente kwestie, vooral in de textiel- en kledingindustrie waar consumptie en afvalstromen blijven stijgen. Kom donderdagochtend in Enschede naar de presentatie van duurzame materialen en protypes van Fashion & Textile studenten!

global goal icon

global goal icon

Evenement details

Wanneer: 23 januari 2020
Tijd: 09:00 - 12:00
Organisator: Saxion
Locatie: Ko Wierenga M.H. Tromplaan 28 Enschede

Global Goal

global goal icon
Verkleining ecologische voetafdruk

Tweedejaars Saxion-studenten van de bacheloropleiding Fashion & Textile Technologies leren om de impact van een bestaand textielproduct of -accessoire systematisch te evalueren door het gebruik van een Life Cycle Analysis (LCA). Vervolgens verkleinen ze de ecologische voetafdruk door het product design, de materialen en de productieprocessen te verbeteren op basis van onderzoek.
Donderdagochtend 23 januari presenteren zij hun bevindingen, prototypes en ontwikkelde materialen. Iedereen is van harte welkom in de centrale hal van de Saxion hoofdlocatie in Enschede.

Tijdens het project…
  • werken studenten in groepsverband aan een product decompositie structuur;
  • doen ze tests in de verschillende Saxion-labs;
  • voeren ze uitgebreid literatuuronderzoek uit;
  • krijgen ze inspirerende lezingen en workshops van professionals uit de industrie.

Op basis van deze input creëren de studenten een globale Life Cycle Analysis van een bestaand product en ontwikkelen ze een duurzamer product voor de markt, vergezeld van een onderzoeksdocument en een paper.