Nano-challenge

De werkwijze die het EnschedeLAB elk kwartiel inzet is die van de nano-challenge. We bieden een programma aan van vier dagen, gestoeld op de Design Thinking benadering van het DesignLab (Universiteit Twente). In dat programma is ruimte voor in totaal vijftig studenten vanuit de deelnemende instellingen, die werken in gemengde teams.

Evenement details

Wanneer: 17 september 2020
Tijd:
Organisator: EnschedeLab
Locatie: Online en waar mogelijk fysiek

Global Goal

global goal icon

Op dag 1 vormen we die teams en raken we bekend met de vraagstukken die aan de orde zijn. Op dag 2 verdiepen we ons in het vraagstuk en de betrokkenen, om op de derde dag te komen tot ideeen, concepten en mogelijk oplossingen. Deze geven we vorm en presenteren we op de vierde dag. Tussendoor bieden we verdiepende kennis aan, staan we stil bij teamvorming en samenwerking en reflecteren we op de werkwijze. 

Handleiding

Deze werkwijze staat beschreven in de ‘Handleiding nano-challenge’ die hier staat. In deze handleiding vind je ook meer informatie over het EnschedeLAB zelf, de challenges voor het eerste kwartiel en de locaties en contacten die van belang zijn. De challenge in kwartiel 1 gaat over enkele ‘Post Corona vraagstukken’. We komen bijeen op 17 september, 24 september, 1 oktober en 8 oktober. Waar mogelijk fysiek, en online ondersteund in MS Teams. 

Wat kun jij betekenen?

Je kunt als student van de AKI, Saxion, ROC van Twente en Universiteit Twente meedoen aan het EnschedeLAB. In principe is het voor studenten die hun eerste jaar hebben afgerond, maar er zijn uitzonderingen mogelijk.

Je kan meedoen op verschillende manieren, binnen een deelnemende opleiding (sommige opleidingen bieden het EnschedeLAB aan als project), als stage of als afstuderen. Het kan ook naast je studie of via een andere weg.

De genoemde ‘nano-challenges’ vinden elk kwartiel plaats en kosten vier dagen van je tijd. Het is aan jezelf om na te gaan hoe dat bij je eigen opleiding past.

Er zijn veel mogelijkheden en per instelling is er een contactpersoon die je op weg kan helpen. Zij weten hoe het organisatorisch werkt en of en hoe je er ook studiepunten voor kan krijgen.