Masters of IKT | Twente versus Nieuwe medewerkers

Zeg je Twente dan zeg je een sterk gemeenschapsgevoel en solide werkethiek. Maar hoe lang kunnen we vanuit deze basiswaarden het talent in onze regio houden? 

global goal icon

global goal icon

Evenement details

Wanneer: 5 december 2023
Tijd: 13:30 - 16:30
Organisator: Netwerkorganisatie IKT
Locatie: Wapen van Beckum
Beckumerkerkweg 20
7554 PV Hengelo

Global Goal

global goal icon

 Ook in onze regio krimpt de arbeidsmarkt en ervaren we een tekort aan Twentse arbeidskrachten. Moeten ondernemers letterlijk een andere taal spreken om nieuw talent aan te boren? Is dit de sleutel tot groei en innovatie, zonder onze eigenheid te verliezen? 

 

Talent aantrekken buiten de regio lijkt een logische strategische zet, maar dat vraagt ook aanpassing van bedrijfsculturen en -processen. Samen met onze spreker Jitske Kramer verkennen we hoe we talent kunnen enthousiasmeren om zich thuis te voelen in onze regio. En wat als dat betekent dat we sommige van onze eigen culturele normen en waarden ter discussie moeten stellen? Wat betekent 'noaberschap' in een steeds veranderende wereld? Kom er samen met ons achter op 5 december. Hierna kan je vol inspiratie genieten van een heerlijke Sinterklaasavond!

Over Jitske Kramer

Jitske Kramer is corporate antropoloog, ondernemer en bestsellerauteur. Zij reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Ze brengt haar kennis en ervaringen via ijzersterke lezingen en masterclasses naar de wereld van organiseren, samenwerken en leiderschap. Om de slagkracht en resultaten van individuen en groepen te verbeteren (en de wereld gewoon een beetje mooier te maken). Ze heeft de ambitie om organisaties te activeren om voor alles en iedereen woest aantrekkelijk te zijn. En het liefst ook nog verrukkelijk eenvoudig. In haar verhalen wordt wat vertrouwd is vreemd. En wat vreemd is vertrouwd.

Organisatie informatie