Lever afgedankte lampen en kleine elektrische apparaten in

Van 14 tot en met 21 oktober doen Twente Milieu en de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal samen met Wecycle mee aan de Nationale Recycleweek. Dit is een landelijke actieweek om de inlevering van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) te stimuleren. Inwoners die e-waste inleveren bij de afvalbrengpunten of het Milieupark ontvangen een gratis kaartspel.

global goal icon

global goal icon

Evenement details

Wanneer: 14 t/m 21 oktober 2019
Tijd: 10:00 - 18:00
Organisator: Wecycle
Locatie: De Afvalbrengpunten

Global Goal

global goal icon
Gratis kaartspel en Jekko

Tijdens de Nationale Recycleweek (14 tot 21 oktober) krijgt iedereen die minimaal drie oude lampen inlevert op het afvalbrengpunt of Milieupark, eenmalig een gratis Wecycle Recycle kaartspel cadeau (op=op). Daarnaast ontvangen ze ook een gratis Jekko!
Een Jekko is een handige kartonnen inzamelbox die het nog wat gemakkelijker maakt om je kapotte lampen, batterijen en kleine elektrische apparaten netjes op één centrale plek te bewaren.

Recycling belangrijk

Doel van de inleveractie is om het inleveren van kleine elektrische apparaten en spaarlampen te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij een bezoek aan het afvalbrengpunt of Milieupark. Jaarlijks verdwijnen veel kleine apparaten, lampen en armaturen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

 

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.700 producenten en importeurs.
 

Meer informatie

Voor meer informatie over de deelnemende gemeenten kunt u contact opnemen met:
Elièlza Nijhuis, communicatiemedewerker Twente Milieu
via 088-0530113 of e.nijhuis@twentemilieu.nl
Website: www.twentemilieu.nl