Het Twente event 2022

Het Twente Event op 27 oktober is hét jaarlijkse moment waar ondernemers, onderwijs en overheid in Twente elkaar ontmoeten en inspireren. Samen kijken we vanuit sociaaleconomisch perspectief naar de plannen en investeringen voor de toekomst. De Agenda voor Twente en de Regio Deal zijn daarin onmisbaar. 

Evenement details

Wanneer: 27 oktober 2022
Tijd: 18:00 - 22:00
Organisator: Twente Board
Locatie: Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Global Goal

global goal icon

Bruto Twents Geluk
Tijdens deze editie introduceren wij het Bruto Twents Geluk als graadmeter voor de Twentse economie. We maken het meetbaar! Hoe aantrekkelijk is het nou echt om in Twente te wonen, leven, werken en recreëren? En welk cijfer kan er worden gegeven? Duik met ons in de cijfers over het geluk van Twente, maar vooral ook in de wereld daaráchter.

Jij staat centraal tijdens het event
Laat je inspireren door bevlogen sprekers die ons vertellen hoe hun loopbaan en leven is veranderd en hoe zij dat ervaren. Ontdek technologieën en innovaties, maak verbinding en vindt nieuwe partners, business, creativiteit en enthousiasme. Kortom, gelukkig is er in Twente een evenement dat je niet wilt missen! Zet daarom 27 oktober alvast in je agenda en meld je direct aan, het aantal plaatsen is gelimiteerd.

Sprekers

Martha Riemsma | Dagvoorzitter
Was acht jaar hoofdredacteur bij de Twentsche Courant Tubantia – van 2014 tot en met 2022. Is geboren in Dokkum, opgegroeid in Friesland en studeerde toegepaste Communicatiewetenschap aan de UT. Zit graag op de racefiets, houdt van lezen, festivals en concerten.

Leo Bormans

Is Distinguished Lecturer in Happiness Economics Research aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij reist de wereld rond als “Ambassador of Happiness & Quality of Life” en is auteur van de internationale bestseller “The World Book of Happiness”. Bormans ontsluiert het geheim en de kracht van hoop en geluk: in ons eigen leven en voor onze samenleving. Ook in onzekere tijden. Zowel geluk als hoop zijn voor een deel ‘maakbaar’. We kunnen het leren. En daar vertelt hij ons alles over tijdens het Twente Event!

 

Programma

We ontvangen je graag om 18.00 bij Schouwburg Hengelo met een koffie en snack. Vervolgens ga je op ontdekkingsreis! De spectaculaire reis biedt een mix van filmpjes, pitches en rondetafelgesprekken: verspreid over de zalen van de Schouwburg. Hier hoor en zie je alles over de projecten uit onze investeringsprogramma’s.

Na de ontdekkingsreis neem je plaats in de Grote Zaal van de Schouwburg. Onze dagvoorzitter is Martha Riemsma. Na een keynote van onze voorzitter Wim Boomkamp, hebben we de eer om Leo Bormans te ontmoeten en alles van hem te leren over geluk.  We horen over universele principes van geluk, wat de wetenschap daarover te vertellen heeft en hoe je nou gelukkig wordt. Een mooiere inleiding om ons Bruto Twents Geluk cijfer te onthullen kunnen we ons niet wensen. Victor-Jan Leurs zal vervolgens dan ook dit cijfer lanceren! Hij vertelt ons hoe dit cijfer tot stand is gekomen en wat dit cijfer betekent, maar ook wat we kunnen leren voor de toekomst. Benieuwd naar het verhaal achter dit cijfer? Kom je verwonderen en laat je inspireren bij hét Twente Event!

Onverhoopt toch niet aanwezig bij het Twente Event?

Meldt u zich dan alstublieft  hier  af. 
Zodoende kan er een betere inschatting van het aantal aanwezige gasten worden gemaakt en voorkomen we overproductie. Bedankt!