Ga mee op ontdekkingsreis – Saxion Blockchain Challenge

We horen je denken: Blockchain? De één kent het, de ander heeft er wel eens van gehoord. In ieder geval is het één van de 'hot' technologies van de laatste jaren. En je hebt vast wel eens gedacht, 'wat is het, wat kan ik ermee'? En laten wij nu net een mooie kans hebben om precies deze vragen te beantwoorden. Daarvoor moet je wel inchecken op een ontdekkingsreis die op woensdag 15 januari 2020 vertrekt en waarvan we de eindbestemming niet kennen. In ieder geval ben je tot en met 17 januari 2020 verzekerd van een warme plek, food and drinks, coole medepassagiers en goede, soms een tikkeltje gekke, reisleiding.

global goal icon

global goal icon

Evenement details

Wanneer: 15 januari 2020 t/m 17 december 2020
Tijd: 12:00 - 12:00
Organisator: Hogeschool Saxion
Locatie: Ketelhuis, Zutphenseweg 6C (Business Innovatie Campus 'De Gasfabriek')

Global Goal

global goal icon
Reisdata en beschikbare plekken

Van 15 tot en met 17 januari organiseren wij een driedaagse competitie waarin teams met elkaar een blockchain business model ontwikkelen en het eerste concept hiervoor programmeren. Vrijdag 13 december 2019 is er een introductiedag. De teams bestaan uit zowel niet-programmeurs voor het business model en de pitch, als programmeurs voor het business model en de technische implementatie.

Reisbestemming

Dit doen we om studenten en bedrijven te enthousiasmeren over blockchain. En dan wel in een ontspannen, leuke setting waar je naast blockchain ook wat vriendschappen met andere studenten meeneemt. We streven naar diversiteit in achtergrond en opleiding, gender, skills en alle andere mooie zaken waarin we ons onderscheiden of uniek zijn.

Reisleiding

Wij voorzien in opdrachtgevers die het team coachen en inhoudelijke experts die je van voldoende blockchain en business model kennis voorzien om de dagen te doorlopen. Dus voorkennis is niet nodig. Een beetje lef en nieuwsgierigheid wel!

Waar is het?

We geven onze explorers een veilige haven in Het Ketelhuis bij De Gasfabriek in Deventer (25 minuten lopen vanaf het NS station) en vertrekken voor een spannend avontuur. We leveren informele en leuke ontmoetingen, ontwikkelen samen wat magie en gaan planet Blockchain een paar dagen koloniseren. We keren terug met nieuwe vriendschappen, een koffer vol verhalen en een goed toekomstplan. Het beste toekomstplan wint bovendien een mooie prijs.

Reisprogramma

Woensdag 15 januari

Welkom van deelnemers en opdrachtgevers
Start workshop

 

Donderdag 16 januari

Workshop
Kans voor deelnemers om meningen van experts te horen
Eerste applicatie bouwen voor zover mogelijk

 

Vrijdag 17 januari

Workshop tot 12.00 uur
Jurering en prijsuitreiking

Voor wie?

Studenten van Saxion en andere hogescholen in Nederland. Je kunt je individueel, als koppel of als team van drie inschrijven, wij vormen dan teams van 5-6 deelnemers die bestaan uit verschillende studierichtingen, inclusief minimaal 2 ICT’ers. Je kunt je ook direct als team van 5-6 aanmelden, mits het team bestaat uit minimaal 2 ICT’ers.