Dutch Innovation Days

Hoe komen innovaties nou echt tot stand? Waarom mislukken briljante ideeën? Welke iconische uitvinders heeft Nederland eigenlijk? En van welke nieuwe innovaties maak jij in de toekomst thuis gebruik?Je ontdekt het tijdens de eerste, maar zeker niet de laatste editie van de Dutch Innovation Days. Het vijfdaagse innovatiefestival in Enschede staat bol staat van innovatie, inspiratie en interactie.

Lees hieronder meer
 
global goal icon

Evenement details

Wanneer:
26 t/m 30 mei 2021
Tijd:
Organisator:
Dutch Innovation Days
Locatie:
Stad Enschede

 

Hoe dan? Deze ene vraag staat centraal tijdens de Dutch Innovation Days.

Ervaar hoe en waarom innovaties ontstaan, ontdek wat er nodig is om jouw idee in alle huiskamers te krijgen en speel met innovaties die laten zien hoe we ons in de toekomst kleden, voortbewegen, gezond blijven, beschermen tegen virussen en hoe we wonen en werken.

20 locaties

Stad Enschede is gastheer voor de Dutch Innovation Days. De challenges, exposities, events en parties vinden plaats op 20 bijzondere locaties, zoals in WARP Technopolis en buiten op het Stationsplein, Kennispark, Technology Base, Tetem, Rijksmuseum Twenthe, ROC van Twente, Roombeek, Saxion Hogescholen, Concordia en diverse bedrijven. 

Corona & Innovatie

Wat het vervelende virus ook doet; DID is gonna happen. Fysiek als het kan, online als dat veiliger is. We omarmen de denkkracht die loskomt in deze crisis-tijd en laten je de innovaties ervaren die juist ontwikkeld om COVID-19 te verslaan. We laten je innovaties beleven op het gebied van bescherming, beademingsapparatuur en tracking technologieën. Zo word je zelf deelnemer in real time onderzoek in het 'Aerosol en Heat Imaging Lab' van Professor Ruud Verdaasdonk van de Universiteit Twente dat tijdens DID in WARP Technopolis is opgesteld.

Digital Escape Room

In samenwerking met Tetem en mediakunstenaar Roos Groothuizen confronteren we je met persoonlijke dilemma’s over aspecten als online verslaving, privacy en verantwoordelijkheid. ‘I want to delete it all, but not now’ is een speelse, conceptuele escape room waarin we onze persoonlijke keuzes verkennen om aan de data-industrie te ontsnappen. In een 60 minuten durende ervaring ga je op zoek naar de oorsprong van je eigen digitale gewetenskwesties via puzzels en obstakels.

Celebrate Innovation

Innovatie is een feestje. Maak het mee en je weet niet wat je meemaakt.
Ga je voor de vijfdaagse onderdompeling? Heb je een toffe uitvinding die het publiek echt eens moet ervaren?
Of ga je onder het mom van een serieuze netwerkbijeenkomst voor de onvergetelijke rooftop party? Bepaal zelf hoe en in welke mate je meedoet. Alleen of met je collega’s, gezin, familie of vrienden.

Meer events #innovatie

global goal icon

#novel-t

9 maart 2021

MKB-Webinar

Digitaal | 18:30 - 20:00
Organisator: Novel-T
global goal icon

#cybersecurity

11 maart t/m 11 februari 2021

Opening of the Twente University Centre for ...

Online | 16:00 - 17:00
Organisator: University of Twente
global goal icon

#novel-t

17 maart 2021

START Bootcamp

online | 18:00 - 21:00
Organisator: Novel-T