Campus Café | Medische technologie in de versnelling

Het Campus Café brengt de innovatiecommunity van Twente bij elkaar met breakoutsessies over nieuwe technologieën, innovatief en internationaal ondernemen en het binden van talent. Tot slot maak je kennis met een aantal gave Twentse scale-ups die interessante kansen bieden voor studenten en young professionals. 

Evenement details

Wanneer: 17 juni 2021
Tijd: 15:00 - 17:30
Organisator: Novel-T
Locatie: Digitaal

Global Goal

global goal icon

Op 17 juni is er een nieuwe editie van het Campus Café, een editie die volledig in het teken staat van Medische Technologie. Er is namelijk niets zo belangrijk als je gezondheid. En wanneer er iets aan je gezondheid mankeert, wil je natuurlijk de beste, meest effectieve zorg ontvangen.
 
Twente is een broeikas voor bedrijven die bezig zijn met het ontwikkelen van technieken die de zorg sneller, makkelijker en nauwkeuriger maken. Wat zijn de laatste ontwikkelingen in de biotech en e-health? Hoe worden big data en technieken zoals AI ingezet om ziektes te diagnosticeren en te behandelen? Kom er achter tijdens de volgende editie van het Campus Café!
 
Bekijk de informatie over de eerste sessie alvast hieronder. De overige sessies worden binnenkort bekend gemaakt. Aanmelden kan alvast!

15.30 uur: Breakoutsessie | Spoor biomarkers op met de fotonische biosensor

In de afgelopen jaren zijn er nieuwe biosensortechnologieën ontwikkeld die biomarkers steeds nauwkeuriger en sneller kunnen detecteren. Dit kan leiden tot een snellere diagnose bij bijvoorbeeld kanker, cardiovasculaire ziektes en besmettelijke ziektes. Surfix houdt zich bezig met het ontwikkelen van zo’n specifieke biosensortechnologie: de fotonische biosensor. Wat bijzonder is aan hun snelle technologie is dat hij meerdere biomarkers tegelijk kan opsporen. Daarnaast is het goedkoop en makkelijk op te schalen. Hierdoor kan deze technologie een revolutie betekenen in de wereld van de medische diagnostiek. In deze sessie van het Campus Café vertellen Surfix en Oost NL over de ontwikkeling en toepassing van de fotonische biosensor. 

Lees meer over #medischetechnologie