Contactinformatie

Demmersweg 3
7556 BN Hengelo (Ov), The Netherlands
+31(0)88 007 6000 www.lithiumwerks.com www.lithiumwerks.com
Nieuwe energie voor een nieuwe wereld

Beproefde modulaire technologie gecombineerd met slimme software. Dat is de combinatie waarmee Lithium Werks veilige, betrouwbare en mobiele oplossingen biedt voor zowel energieopslag als energietransport. De batterijen voor groot vermogen zijn beschikbaar voor 12 sectoren en marktsegmenten, variërend van industrie en scheepsbouw tot de medische sector en van energieopslag tot de aansturing van robotica en autonome voertuigen.

Lithium Werks draagt bij aan Solar Team Twente met de volgende onderdelen:

Modulair en complementair

Lithium Werks biedt hoogwaardige lithium ijzerfosfaat (LFP) batterijmodules en batterijbeheersystemen, beveiligd door hoogwaardige nanophosphate-cellen. Zo integreert het bedrijf complementaire technologieën. De capaciteit voor celproductie bedraagt tussen de 14 tot 20 miljoen cellen. Batterijen die het bedrijf produceert zijn vooral voor industrieel gebruik en voor toepassing in energiecentrales. Zo moet bijvoorbeeld energie worden opgeslagen die is opgewekt met windmolens, zonnepanelen of uit warmte van industriële productie.

Wereldwijde productie

Het bedrijf wil in de hele wereld locaties voor batterijproductie, waaronder in ondernemend Hengelo. Daarnaast komt een onderzoeks- en ontwikkelingscampus op de toplocatie Technology Base in Enschede. Samen met Universiteit Twente werkt Lithium Werks aan volgende generaties opslagtechnieken. Voor materialenonderzoek, kunstmatige intelligentie en elektronica heeft de universiteit tal van geavanceerde faciliteiten beschikbaar, zoals het MESA+ NanoLab.

Voldoende opslagcapaciteit

Omdat zon en wind vaak duurzame energie produceren op momenten dat de vraag juist klein is, zijn geavanceerde batterijen nodig die op een slimme manier de beschikbare groene energie op de juiste plaats en tijd gebruiken. Daarvoor is intelligente regelsoftware noodzakelijk. De vraag naar batterijen voor groot vermogen stijgt meer en meer door de – straks zelfs exponentiële – toename van het aantal elektrisch aangedreven auto’s en vrachtwagens. Door de (vracht)autoaccu niet als afnemer maar tegelijkertijd als leverancier in te zetten, wordt meervoudig gebruik gemaakt van deze per definitie mobiele accu. Zeker in ‘smart cities’ is dit een belangrijke, mobiele schakel in het energievraagstuk voor een duurzame toekomst.