Harrie Arendsen

Continue reading below

Contactinformatie

Twentepoort West 9
7609RD Almelo
0546-548080 almelo@harriearendsen.nl www.harriearendsen.nl

Niet alleen de bedrijfsvoering van Volvo Harrie Arendsen is gericht op een volhoudbare toekomst. Ook de nieuwbouwlocatie in Hengelo is geheel ingericht met moderne, besparende technologieën om de wereld een beetje beter te maken. Daarmee laat het bedrijf aan klanten zien dat deze innovatieve veranderingen ook op kleine schaal van grote waarde zijn en het verschil maken.

Bedrijf met een missie

Mens en milieu staan centraal in de bedrijfsmissie van Volvo. Alles wat de onderneming doet, begint met mensen. Volvo beschermt wat belangrijk is, variërend van vervoer tot de leefomgeving en het milieu. Veiligheid, milieubewustzijn, leefbaarheid zijn de maatschappelijke thema’s die het bedrijf centraal stelt. Zo verwezenlijkt Volvo Harrie Arendsen die missie als het groenste autobedrijf van Nederland.

Duurzaam richting geven

Met deze aanpak bewijst Volvo Harrie Arendsen dat een autobedrijf uitstekend samengaat met het beschermen van de leefwereld. Doel is om het duurzaamste autobedrijf in Europa te zijn door op drukke industrieterreinen de mens en de natuur weer meer met elkaar te verbinden. Zo ontstaat rond mobiliteit een belevingscentrum op het gebied van duurzaamheid. Het is de voorbode van en de opmaat naar een meer circulaire economie.

(H)eerlijke beleving

Het garagegebouw in Hengelo voorziet in het opwekken van energie met zonnepanelen en warmtepompen. Ook wordt het regenwater opgevangen voor gezuiverd gebruik in de wasstraat en de toiletten. Restmateriaal als papier, plastic en restafval worden gerecycled. In de werkplaats worden alle onderdelen gescheiden. Zo wordt bijvoorbeeld van onbruikbare autoruiten vloerbekleding gemaakt. De showroom is ‘(H)eerlijk’ ingericht met een inspiratie- en opleidingscentrum over duurzame mobiliteit. Een (h)eerlijke, verantwoorde lunch of duurzame koffiepauze maakt de beleving compleet.

CO2-voetafdruk

Tijdens de bouw van de nieuwe locatie van Volvo-dealer Harrie Arendsen is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. De bestrating op de parkeerplaats is vervaardigd uit hoogwaardige duurzame grondstoffen die CO2-uitstoot kunnen opnemen. Tal van duurzame innovaties zijn toegepast om de dealer volledig klimaatneutraal te laten opereren. Daarvoor wordt energie opgewekt met zonnepanelen en de aardwarmtepomp, want er is geen gasaansluiting meer beschikbaar. Groene blikvanger is het bijzondere dak dat de regen opvangt. De vegetatie op het dak vormt een natuurlijke isolatielaag. Zo geeft het dak koelte af in de zomer en voorkomt het in de winter dat warmte verloren gaat. Het gebouw is op de stand van de zon georiënteerd, waardoor daglicht optimaal wordt gebruikt.

Buiten en binnen

Naast de buitenkant staat ook de binnenkant in het teken van duurzaamheid, namelijk de medewerkers, die het grootste kapitaal van het bedrijf vormen. De prettige werkomgeving heeft een positief effect op de mensen. Klanten ervaren dit ook zelf. Tegelijkertijd voorziet het pand in kantoorruimtes voor flexwerkers, startende ondernemers en mensen met een leerachterstand of een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder Wajongers. Alle maatschappelijke betrokkenheid vloeit voort uit het duurzaamheidsprogramma van Volvo, getiteld ‘Omtanke’, dat ‘anders denken’ en ‘zorgzaam zijn’ betekent. Zo wordt de milieu-impact geminimaliseerd. Vanaf 2025 wil het automobielbedrijf wereldwijd volledig klimaatneutraal produceren in termen van CO2.