Aerobotic Tech Team Twente

Drones hebben de toekomst. Daartoe richt Aerobotic Tech Team Twente van Universiteit Twente zich op het ontwerpen, ontwikkelen en demonstreren van drones. Dit Twentse team wil studenten helpen ware drone-experts te worden, omdat deze RED Engineers stellig geloven dat er in de toekomst geen enkel gebied zal zijn dat niet door drones zal worden beïnvloed.

Lees hieronder meer
 
logo Aerobotic Tech Team Twente

Contactinformatie

+31 (0)6 44 07 46 02
Technologie voor toekomstbestendigheid

Het doel van Aerobotic Tech Team Twente is niet om elk jaar slechts mee te doen aan wedstrijden en deze te winnen. In tegendeel. Het team beoogt deelnemende techniekstudenten te vormen tot toekomstige leiders in de zich snel ontwikkelende drone-industrie. Daarvoor neemt dit studententeam deel aan geselecteerde, internationale wedstrijden, zoals de MAAXX-competitie, de DroneClash en de UAS Challenge. Ook dient een drone te worden gedemonstreerd in een humanitaire hulpmissie.

Teamgeest ontwikkelen

Het toekomstbestendige trainingsprogramma dat dit Twentse team heeft ontwikkeld, kan ook door andere studententeams worden gebruikt. Het is gebaseerd op drie niveaus van inbreng. Iedere techniekstudent kan een jaar lang als parttime-nieuweling meedoen om te beoordelen of de teamgeest werkt. Daarna kan die student een jaar lang fulltime ‘mentor’ worden. Om in het derde jaar door te gaan als ‘senior’ die jongere leden ondersteunt met praktische raad en daad.